Георги Недев: Разработили сме програма за всички 11 микрорайона

Георги Недев: Разработили сме програма за всички 11 микрорайона | StandartNews.com

Разработили сме програма за всички 11 микрорайона на територията на „Одесос", заяви по време на среща с пенсионери кандидатът за районен кмет от ПП ГЕРБ Георги Недев. На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници Даниела Димова, Юлияна Боева, Бонка Банкова, Славчо Славов, Пейчо Бюлбюлев, Иван Гоцев и Марин Иванов.

Георги Недев отчете, че само за две години главните пътни артерии в район „Одесос" са били цялостно ремонтирани. „Вместо да се правят кърпежи, основните булеварди бяха преасфалтирани. Визирам „Владислав Варненчик", „Сливница", „Цар Освободител", „Съборни", „Христо Ботев", „Мария Луиза", „Осми Приморски полк" и ул. „Шипка". Основно подменена бе и подземната ифраструктура. Вече има ясна визия и за решаване на проблема с паркирането. Работата в тази посока започна с изграждането на открит паркинг на бул. „Приморски". Промяната вече се усеща не само от шофьорите, а и от пешеходците – обновиха се много тротоари, подмениха се бордюри, изградиха се повдигнати пешеходни пътеки", припомни кандидатът на ПП ГЕРБ. И добави, че предстои оттук нататък усилията да бъдат насочени към обновяване на инфраструктурата в района, а именно – малките улици.

„Район „Одесос" е визитната картичка на Варна. Централната градска част беше преобразена. Площад "Независимост" вече е известен не с изпочупените си плочки, а с уникалния фонтан със звукови и светлинни ефекти, който се превърна в атракция за всички жители и гости на града. Работата по проекта продължава. Следващият етап включва пешеходната връзка от бул. „Княз Борис" до входа на Морската градина – отново с изцяло нова тротоарна настилка, цветарници, осветление, пейки и кошчета. Ще бъдат направени и нови тротоари и осветление от пл. „Независимост" по ул. „Преслав" и ул. „Сан Стефано" до Големите и Малките Римски терми", разясни Недев. Кандидатът на ПП ГЕРБ за районен кмет коментира, че забележителните сгради на Стара Варна също ще възвърнат своя блясък, като за това има пълна проектна готовност.

С грижа за безопасната игра на децата на територията на район „Одесос" са изградени 49 нови детски площадки, които отговарят на всички европейски изисквания за безопасност. Недев припомни, че се работи и по развитието на зелената система на района, като се правят нови залесявания и цветни алеи. „Постигнатите видими резултати ни задължават да поддържаме това темпо на работа и занапред - при отлична координация с община Варна и близо до хората. Ефективна и компетентна администрация в услуга на гражданите. Това е задачата пред всеки районен тандидат за районен кмет. Това е принципът, към който винаги се придържам в работата си", категоричен бе Георги Недев.

По време на срещата, хората, които присъстваха в пенсионерския клуб, поставиха въпроси, свързани с подсигуряване на по-лесен достъп за лица с увреждания при използване на автобуси от градския транспорт. Гражданите отправиха молба за в бъдеще да бъде извършен ремонт на пенсионерския клуб. Кандидатът за районен кмет и кандидатите за общински съветници се ангажираха, че ако им бъде гласувано доверие на изборите, това ще влезе в капиталовата програма на общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай