Фланелка с номер 8 подари футболният „Етър” на Даниел Панов

Фланелка с номер 8 подари футболният „Етър” на Даниел Панов | StandartNews.com

Подкрепата за отбора по пътя към професионалния футбол ще продължи, внесли сме проекти за нов спортен комплекс, южните трибуни на стадион „Ивайло" и осветлението, съобщи кандидатът за кмет на Велико Търново от ПП ГЕРБ Даниел Панов.
Фланелка с номер 8 бе подаръкът за него от ръководството, футболистите и треньорите на футболен клуб „Етър". Феновете дариха Панов с виолетово шалче. Досегашният кмет и кандидат на ГЕРБ за втори мандат обяви, че ще продължи да помага на „виолетовите" по пътя към професионалния футбол.

„Ще подкрепям отбора, както съм го правил и в първия мандат. Вече обсъждаме дългосрочна стратегия и различни варианти с ръководството. Всички искаме „Етър" да е там, където му е мястото – в професионалния футбол",каза Даниел Панов на срещата с отбора и феновете, проведена на стадион „Ивайло" в навечерието на възловия мач с „Ботев" /Враца/. Президентът на клуба Александър Нанков, който е кандидат за общински съветник от ГЕРБ, изрази същото мнение и призова за единство между отбор, привърженици и общинско ръководство.

Даниел Панов припомни, че за четири години, в които са се сменили пет правителства, инвестициите за всички видове спорт надхвърлят седем милиона лева. „Не искам да правим нещо на парче, а да следваме цялостната концепция за спортната инфраструктура. Днес Велико Търново разполага с отличен футболен терен и лекоатлетическа писта, която е единствената в България с девети обособен коридор. Напълно бяха обновени южните спортни зали, а западните бяха отворени, след като стояха години под ключ. Построена бе мултифункционална спортна зала, в която могат да се практикуват хандбал, волейбол, бадминтон, баскетбол, тенис на корт. Много лесно, при добавяне на необходимото оборудване, залата може да приеме и други видове спорт, тъй като разполага с необходимата площ за поставяне на боксов ринг, тепих за борба и т.н. Ремонтирано бе отоплението на Двореца на културата и спорта „Васил Левски". Създадоха се много спортни зони в парковете и в населените места. Още през първата година от мандата на Даниел Панов пряката общинска субсидия за спортните клубове бе увеличена двойно.

Феновете на „Етър" поискаха да разберат кога Велико Търново ще разполага с помощни игрища за футбол, където могат да се подготвят младите футболисти от детско-юношеските школи. Даниел Панов отговори, че проектът за терена до Спортното училище е бил одобрен от първия кабинет на Бойко Борисов, след което „Експериментът Орешарски" е отрязал финансирането му. „Очакваме в най-скоро време Министерството на спорта да отпусне финансиране, за да продължим строителството му. „Взел съм от Румъния идеята за проект за игрище с балон, на което може да се тренира през зимата. Осветлението също ще бъде правено. Имаме проекти за изкуствен и естествен терени, с лекоатлетически сектори на мястото на ледената пързалка, за обновяване на южните трибуни и за реконструкция на осветлението, които вече са подадени. Велико Търново е на първо място от градовете в новата програма на спортното министерство. Вече ще имаме достъп и до европейските средства да спортна инфраструктура", обясни Даниел Панов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай