Фандъкова: Продължаваме инициативата за безплатни очни прегледи за деца

Фандъкова: Продължаваме инициативата за безплатни очни прегледи за деца | StandartNews.com

„Продължаваме инициативата за безплатни очни прегледи за деца, която провеждаме съвместно с организацията на еврейската общност „Шалом". Те са нейни основни организатори, за което им благодаря. Инициативата е част от компанията „Направи добро", която провеждаме заедно". Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София, по време на среща с представители на еврейската общност в столицата. До края на годината безплатно ще бъдат прегледани 2000 деца от столични детски градини.

Срещата бе инициирана от организацията на евреите в България „Шалом". В нея се включиха кандидатът за кмет на район „Възраждане" Савина Савина и кандидатите за общински съветници Малина Едрева, Николай Стойнев, Борислав Борисов, Албена Събева.

„В последните години инвестирахме 13,3 млн. в закупуване на нова медицинска апаратура и ремонти на общинските болници", каза Фандъкова при представяне на постигнатите резултати от работата й.

Еврейската общност е готова да се включи и в подготовката на София за спортна столица с конкретна програма „Спорт за толерантност". Беше обсъдена и възможността за възстановяване на старите сгради в столицата и да бъде изградена улица „Стара София" , представяща занаятите и традициите на различните общности в града.

Председателят на „Шалом" Максим Бенвенисти даде висока оценка на диалога и партньорството между организацията и кмета на София през изминалите четири години. Той посочи , че в основата на комуникацията стои разбирането за толерантност, взаимно уважение и човечност.

„Благодаря за възможността да бъдем отново заедно и да дискутираме по проблемите и решенията на града, благодаря и за партньорството и проектите, които реализираме заедно и чрез които се постига духовно развитие на града. Целта ни е да продължим с промяната в града и превръщането на столицата в зелен град, добър за хората. Продължаваме с реализацията на проектите, които гарантират енергийна ефективност и чиста околна среда", каза Йорданка Фандъкова. Тя посочи, че общината е постигнала напредък в обновяването на базовата инфраструктура и нов приоритет в работата й е възстановяването на инфраструктурата на кварталите – ремонт на улици, тротоари, осветление и изграждане на спортни площи в междублоковите пространства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай