Фандъкова: Готови сме да съдействаме за възстановяване на минералната баня в кв. „Горна баня“

Фандъкова: Готови сме да съдействаме за възстановяване на минералната баня в кв. „Горна баня“ | StandartNews.com

Йорданка Фандъкова настоява Министерство на здравеопазването (МЗ) да възстанови минералната баня в кв. „Горна Баня", това стана ясно днес след среща на кандидата на ГЕРБ за кмет на София с Инициативния комитет „Горна баня". По време на разговорите гражданите изразиха безпокойство от факта, че сградата, която е паметник на култура, се руши и не се предприемат действия от страна на собственика на имота в лицето на МЗ. Йорданка Фандъкова пое ангажимент да се срещне с представители на Министерство на здравеопазване и да обсъдят възможностите за ремонт на сградата, която е тяхна собственост. От думите й стана ясно, че Столична община е готова да съдейства за възстановяването на банята в нейната основна функция, ако държавата прехвърли собствеността върху имота.

От края на миналата година Столична община, район „Овча купел" и инициативния комитет работят заедно за решаване на конкретни проблеми на квартала. „Изградихме детска площадка в парка на „Горна Баня" и възстановяваме Ротондата. Изградена е и спортна площадка на ул. „Лотос"", каза Фандъкова. Тя посочи, че е приключило проектирането на здравен център на ул. „Перуника" , осигурено е финансиране и строителството му започва до края на годината. В момента се изгражда и подлез при жп линията.

„През тази година в кв. „Горна Баня" асфалтирахме цялостно ул. „Равнище", ул. „Пладнище", ул. „Дъга", ул. „757", ул. „646", „Невен", „Маджарица", ул. „Каменист път", ул. „Ехо", каза Йорданка Фандъкова. По думите й, предстои изграждането и на видеонаблюдение.

В последните години Столична община е изградила 3 главни канализационни колектора, които ще обслужват квартала и вилната зона. Изготвени са и проектите за изграждане на вътрешно-кварталната ВиК мрежа и общината ще кандидатства за европейско финансиране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай