Елен Герджиков: Инвестираме в условия за спорт близо до дома и в училищата

Елен Герджиков: Инвестираме в условия за спорт близо до дома и в училищата | StandartNews.com

„Политиката на ГЕРБ в Столичния общински съвет е създаването на условия за развитие на спорт за хора от всички възрасти в София. Със спечелването на титлата „София – Европейска столица на спорта" извеждаме спорта като един от приоритетите за развитие на града. В рамките на тази инициатива особено внимание отделяме на условия за спорт близо до дома, в училищата и детските градини". Това каза кандидатът на ГЕРБ за общински съветник Елен Герджиков по време на дебат на тема „Развитието на спорта в София".

Герджиков заяви, че работят за създаването на спортен календар, които включва богата гама от събития в различните видове спорт. „Разработваме план за развитие на спорта в Столичната община с хоризонт 2016-2020 г. Това също е част от ангажиментите ни като европейска столица на спорта през 2018 г. Поемам ангажимент в рамките на следващия СОС да поканим представители на столичните спортни клубове да вземат активно участие в разработването на този план", заяви Елен Герджиков.

Чрез програмата „Младежки дейности и спорт" до момента са подкрепени 100 спортни турнира, градски първенства и състезания за ученици и над 280 спортни събития в партньорство със спортни клубове и организации. „В последните 4 г. реновирахме 16 ученически плувни басейна, изградихме над 100 нови спортни площадки и фитнеси на открито и спортни игрища", припомни Николай Стойнев, кандидат за общински съветник от ГЕРБ.
Инициатори на дебата бяха Константин Папазов и Александър Попов. В дискусията се включиха кандидати за кметове и общински съветници от политическите сили, които участват в местните избори в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай