Д-р Валентин Василев: Завършването на зала „Абритус" е мой личен приоритет

Д-р Валентин Василев: Завършването на зала „Абритус" е мой личен приоритет | StandartNews.com

„Завършване на станалата историческа зала Абритус е мой личен приоритет в областта на спорта". Това заяви д-р Валентин Василев, кандидат на ГЕРБ за кмет на община Разград, по време на среща със спортните деятели на общината тази вечер. „Не може да се наливат големи пари в изграждането на спортни площадки и зали в малки населени места с по 300 човека, а областният център да стои без многофункционална спортна зала, в която в нормални условия да тренират младите спортни надежди на Разград. Ще настоявам и за пълна ревизия на всичко, свършено по залата до момента", каза Василев и допълни, че действащата към момента зала „Лудогорец" е нефункционална, остаряла и изключително недостатъчна за спортните клубове на града.

Присъстващите изразиха своята благодарност към д-р Василев за поетият и изпълнен от него ангажимент да съдейства за отпускане на средства в размер на 10 000 лв от Министерството на младежта и спорта на националния състезател по колоездене Мирослав Минчев, за да може шампионът да се включи в международния спортен календар на колоездачите от целия свят. Те изтъкнаха и фактът, че за първи път в историята си, Разград има възможност да бъде управляван от кмет с професионално спортно минало, който действително може да допринесе за развитието на спорта в общината, използвайки целия ресурс на спортното министерство и общината за това.

Д-р Василев обясни, че кратките срокове след изборите, в които трябва да бъде окончателно приет бюджетът на общината за 2016 година, налагат бързо действие, и всички спортни клубове трябва да подготвят бизнес план относно своята визия за развитието на своят клуб. „На всички ни е ясно, че финансирането е крайно недостатъчно', заяви Василев. „Аз лично ще се боря субсидирането на клубовете да бъде обвързано с успехите на техните спортисти. Така всички ще бъдат мотивирани да подготвят все по-успешни кадри", подчерта кандидатът на ГЕРБ за кмет.

Присъстващите изразиха възмущението си от факта, че община Разград е от малкото общини в България, където спортните клубове плащат наем за ползваните от тях зали и консумативи. Липсата на закрит басейн на територията на областта също обедини всички и те настояха, че е крайно време такъв да бъде изграден. Не само за активно спортуващите, но и за жителите на Разград.

Представителите на спорта изразиха положителното си отношение към кандидатурата на д-р Валентин Василев и му пожелаха успех на предстоящите избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай