Д-р Димитров: Общината трябва да създава условия за развитие на гражданите

Д-р Димитров: Общината трябва да създава условия за развитие на гражданите | StandartNews.com

Общината трябва да създава необходимите условия за работа и развитие на гражданите. Това каза кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ на Търговище д-р Дарин Димитров при посещението си в Промишлената зона на града, съобщиха от пресцентъра на партията. Собственици на предприятия споделиха проблемите, които съпътстват работата им като се оплакаха от лошата инфраструктура в зоната и липсата на градски транспорт до там.

„Проблемът с инфраструктурата е в цялата община,а тя е ключова за развитието на икономиката. Добрите транспортни връзки стоят в основата на всяка по-голяма инвестиция", заяви д-р Димитров. Той добави, че Търговище трябва да се превърне в добро място за живеене и в притегателен център за инвестиции и правене на бизнес.

„Ще намеря съвременно комуникационно решение за транспорта в град Търговище. Защото градът ни изостава много сериозно в развитието и качеството на базисната инфраструктура в сравнение с други градове. Проблемите са много- недоизградена транспортна мрежа, липсващи трасета, лошо състояние на пътната настилка. Усещането за липса на ред и агресивно нахлуване в градското пространство се засилва с всяка изминала година", подчерта д-р Димитров. Той бе категоричен, че трябва и е възможно да се подобри състоянието на уличната мрежа, бизнесът в града да се развива и хората да се чувстват сигурни за бъдещето си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай