"Глас народен" обясниха целите си в с. Брестник

 "Глас народен" обясниха целите си в с. Брестник | StandartNews.com

Среща с избиратели, като част от предизборната кампания, проведоха днес от 19.00 часа кандидатът на ПП „Глас народен" за кмет на с. Брестник и кандидат за общински съветник на Община Родопи Иван Шопов, както и водачът на листата за общински съветници в Община Родопи, д-р Росен Данчев. Пред събралите се в залата на читалището над 70 души, те представиха своята управленска програма, която е с насоченост основно към младите хора, към развитието на културата и на спорта в селото.

Иван Шопов подчерта, че липсата на безплатни спортни съоръжения и на детски площадки в с. Брестник, както и проблемите с канализационната мрежа и лошото състояние на инфраструктурата, представляват пречка за добрите условия за живот на жителите му.
Сметоизвозването и липсата на достатъчно кофи за смет са друг проблем, върху който акцентира Иван Шопов. „Не може хората да си изхвърлят торбите със смет в центъра на селото. Боклуците са толкова много, че няма място за паркиране", изрази възмущението си младият кандидат-кмет пред одобрителните възгласи на присъстващите в залата. Той припомни, че един от акцентите от програмата на Глас Народен в кампанията за местна власт е преизчисляването на такса битови отпадъци, както и възможност за избор на фирма, която да предоставя услугата сметосъбиране и сметопочистване.

Росен Данчев припомни основните акценти от програмата за образование, която има за цел подобряването на материално-техническата база на намиращите се на територията на Община Родопи девет училища, както и на детските градини. „Най-голямата ни болка е, че в Брестник нямаме физкултурен салон", каза Данчев и допълни, че чрез усвояването на средства от европроекти това може да се реализира.

И двамата кандидати от листата на ПП „Глас народен" призоваха всички да бъдат активни в изборния ден и да гласуват, а хората бяха единодушни в коментарите си, че именно по този начин трябва да се даде път на младите.

Подкрепа с присъствието си им оказаха и кандидат-кметът на Пловдив и водач на листата за общински съветници на ПП „Глас народен" Красимир Куцаров, председателят на пловдивската структура и кандидат за кмет на район „Северен" Ивайла Стефанова и членове.

Кандидатът за кмет, Иван Шопов представянето си с призив за гласуване със „ЗА" в националното допитване за въвеждане на електронно гласуване. Според него това е един от начините за повишаване на избирателната активност, за пряко участие в гласвуването на българите в чужбина и за размиване на платения вот.

ЕТО И ДРУГИ АКЦЕНТИ ОТ ПРОГРАМАТА:

Изграждане на детски площадки и реновиране на старите, изграждане на спортни съоръжения за безплатно ползване (стрийт фитнес, тенис маси, масички за игра на шахмат и др.), уточняване на актуалното състояние на читалищата и последващо отдаване под наем на помещенията в тях, въвеждане на действаща реално електронна администрация в общината с цел улесняване на хората относно достъпа им до информация и издаване на служебни бележки и други необходими документи, електронно получаване на жалби и на предложения за развитие на общината, изграждане на безплатни интернeт зони по населените места в общината, поставяне на информационни табелки с имената на улиците в селищата от общината, украса на селото по време на празници, сътрудничество от страна на общината за ремонт и саниране на училищата и детските градини в общината, подобряване на спортната база и изграждане на нова там, където няма такава, ремонт на спортните съоръжения, осигуряване на транспорт на учениците, които трябва да пътуват до училище в друго населено място, поставяне на улично осветление там, където такова липсва, монтиране на видео камери на възлови места, осигуряване на охрана по време на кампаниите за прибиране на реколтата, прозрачно и ясно изразходване на общинските приходи от данъци и такси, публичен и разбираем отчет на всяко тримесечие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай