Половин милион празнуват с немските национали в Берлин

Половин милион празнуват с немските национали в Берлин   | StandartNews.com

Берлин. Близо 500 000 души излязоха по улиците на Берлин, за да приветстват и празнуват с националите на Германия, които днес се завърнаха от Бразилия. В неделя вечер германците се превърнаха в първия отбор от Европа, който печели Световната титла на друг континент. Това бе и четвърти спечелен Мондиал за Германия.

По-рано през деня представителният тим на Германия се прибра у дома, а още на летището футболистите бяха посрещнати като истински герои от десетки хиляди фенове, въпреки че полетът им от Рио закъсня с час.

СНИМКИ - ТУК!

На площада пред Бранденбургската порта, където футболистите пристигнаха в отворен камион, обаче се случи истинският празник, където футболистите на Германия се забавляваха и дори пяха пред близо половин милион техни сънародници. На специалния камион пък бяха изписани всичките 4 години, през които Бундестимът е покорявал света – а именно – 1954-а, 1974-а, 1990-а, 2014-а.

Световните издания информират, че такова множество не се е събирало на този площад от 1990 година насам. В последния месец това пространство прие още седем подобни купона, по време на мачовете на Германия на Световното в Бразилия, което завърши с успех с 1:0 над Аржентина във финала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай