18:35 ч.

15.12.17

2 мин.

0

3

0

Зелените имат абсурдни и незаконни предложения за Банско

от Евдокия Манева, бивш министър на МОСВ |

Зелените имат абсурдни и незаконни предложения за Банско

Днес в изказването си пред телевизия BIT Андрей Ковачев от зелените сподели поредните неверни твърдения и за пореден път демонстрира самочувствие, че само те в България разбират от Планове за управление и стратегии за развитие на зимния туризъм.


Зелените искали да представят конкретен текст, който да се включи в изменението на Плана за управление на НП „Пирин" и концесионния договор и да визира изграждането в ски зоната в Банско само на втори кабинков лифт. Това е поредната демонстрация, че зелените в самоцелната си битка смятат ,че могат да нарушават законите. Нито в плановете за управление, нито в концесионните договори не се посочват конкретни инвестиционни обекти,а само условията при които изграждането им е допустимо.


Такъв текст означава пълно пренебрегване на законите и процедурите по ОВОС. Ако приемем, че това предложение бъде включено в промените, но по екологични или други съображения лифтът не може да се изгради, то тогава какво правим?! Това е поредната наглост на зелените. Те добре знаят, че това законово няма как да стане.Просто поредната хватка да се отлагат решенията.


Сега ни остава да чакаме те да направят поредното предложение и така още една година нищо на Банско няма да може да се направи. Според Андрей Ковачев в България ски спортът трябва да се развива само чрез малки курорти. По тази логика Банско трябва да спре да се развива и да бъде смачкан градът като курорт, и то защото група зелени преценяват и претендират като истина от последна инстанция как трябва да се развива ски туризмът в България. Отговорните институции,населението,чиито поминък е свързан със ски туризма и всички ние просто трябва да козируваме.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Ivan · 12:09 · 18.12.2017
ми то на зелените всичко им е такова - абсурдно и незаконно. тва си им е запазена марка, така си действат
РАДЕВ · 21:43 · 17.12.2017
ТАЯ НЕ БОМБАРДИРА ЛИ СЪРБИТЕ
Потребител · 13:01 · 16.12.2017
ами козирувайте и без това ни управляват само генерали а каишков им е опънал каишите
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент