В нета режат глави, а те се хванаха за Криско

В нета режат глави, а те се хванаха за Криско | StandartNews.com

Деян Славчев - Део

Смятам, че е абсолютна тъпотия да се забранява каквото и да било в света, в който живеем и в т. нар. демократичен строй. В подобна ситуация режисьорът Валери Милев каза нещо много точно - че в интернет показват как се реже глава, а това да се види една цица в клип или пък текста, ако е по-неприличен, да доведе до цензуриране е просто смешно. В кой век живеем и какво правим въобще?

Но реакцията на СЕМ е една добра реклама за песента на Криско и Мария Илиева "Видимо доволни", която събра 8 млн. гледания, а сега сигурно ще станат 16 млн. Реакцията е абсолютно ненавременна и странна и не знам от къде изобщо дойде това нещо. Изненадан съм и не подкрепям по никакъв начин това, което СЕМ прави. Освен това не знам членовете на съвета слушат ли западна музика. Сред хип хоп песните, които са номер едно в момента, има една на Крис Браун, която се казва "Loyal".

Ако от СЕМ чуят оригиналния й текст, ще им се прииска да забранят и някои чужди песни. Вместо да се постараят да се приеме закон, с който у нас да се слуtа 80% БГ музика по радиата, независимо дали ще е поп, хип хоп или рок, те се занимават с такива неща. Аз обичам много Георги Лозанов, той говори много приятно, но недоумявам защо е решил, че трябва да се действа по този начин в момента. Децата трябва да се възпитават вкъщи, да им дават книжки в ръцете, а музиката - също е инструмент, но не трябва да има забрани.

Другаде е проблемът според мен, а не в песента. Проблемът е във възпитанието на децата вкъщи. Криско е явление в БГ музиката ни, колкото и омраза да има към него, всичките му песни до една са хитове. Дълбоко се съмнявам и дори ми е забавно да слушам, че текстът на "Видимо доволни" вреди на физическото и моралното здраве на децата. Много по-нискочестотни неща има и в поп фолка, а никой не ги е спирал.

Азис какво ли не направи със себе си? И с него се познавам, той изкарва пари от това, а хората трябва да имат глава на раменете си и да четат хубави книги, а тези неща да минават покрай тях. А ако бийтът им харесва и ги кара да танцуват и да се забавляват, да забравят за проблемите си, то нека да го слушат. Не съм за забраните, защото става обратното - обръща се още по-голямо внимание. "Видимо доволни" няма нужда от това и да се превръща в "забранения плод". А децата, ако искат, ще я слушат пак и ще гледат клипа в интернет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай