23:05 ч.

19.12.17

3 мин.

0

2

0
Убиецът на Дамла е психопат

Който и да е убил малката Дамла, близък на семейството или не, е психопат. Само човек с много тежка личностова патология може по такъв хладнокръвен начин да отнеме живота на едно дете. В случая става въпрос за много мъчителна смърт от задушаване, защото тя не настъпва веднага. Преживява се едно чувство на ужас от недостига на въздух. Ако Дамла е познавала убиеца, може да си представим какво е да гледаш в очите човек, когото познаваш и не можеш да разбереш защо това се случва.


Първата реакция на всеки, който е разбрал за убийството в Момчилград, е да каже, че това не може да е извършено от нормален човек.


Най-вероятно ще се окаже, че убиецът няма психична болест в тесния смисъл на думата, но пък страда от личностова патология.


Психопатията представлява една лоша личностова структура, носителят на която не е склонен да се съобразява с писаните и неписани норми на поведение. Психопатите са емоционално студени хора, които в името на собствения си комфорт и изпълняването на своите желания


са склонни да преминат всякакви граници


Със сигурност убиецът от Момчилград е човек, който не намира човешкия живот за ценност. Брутален, егоистичен, студен. Само такъв човек може да извърши това нещо. Включително имам предвид, че има и такива жени. Трудно е човек да си представи как жена, която дарява живот, в същото време отнема по този садистичен и брутален начин човешки живот и то на дете. Наистина в нашите познания тези две неща са диаметрално противоположни, но за съжаление понякога те са събрани в образа на един човек.


Човек не се ражда психопат. Ние се раждаме като едни бели листа, по които пишат нашите родители, после - нашите възпитатели, след това обществото, после - нашата приятелска група. Всички пишат по този бял лист, но първо започват родителите. Това е базата, която е изключително важна. Това е като една къща - ако няма здрава основа, не можем да стигнем до покрива. Затова е от изключителна важност родителите какво и как ще възпитават у детето си. И тук вече се срещаме с много проблеми в съвременното възпитание. Всички ги виждаме, не е нужно човек да е нито е психиатър, нито психолог, нито журналист, нито учител. То е повсеместно - примерите ги срещаме в трамвая, на пътя, в институциите и според мен всъщност оттам произхождат проблемите. Напоследък говорим за зачестили случаи на агресия, питаме се защо тя се увеличава в нашето общество.


Факторите за това са много. Като започнем от липсата на добро домашно възпитание и стигнем до тона, който се задава от най-високо място на поведение, имам предвид от политическия елит.


А и обществото ни стана твърде консуматорско, интересуващо се единствено и само от материалните придобивки, които станаха мерило за успешност.


Нерядко психопатите са високоинтелигентни хора. И когато на едната плоскост имаме високия интелект, а на другата- емоционалната студенина, тогава могат да се получат наистина страшни неща. Такъв психопат може да бъде зъл, отмъстителен, изобретателен.


Когато е твърде умен може да се превърне в сериен убиец


Стресът не може да е причина за агресивен акт, това е повод. Причините са дълбоки. Като погледнем, всички са подложени на стрес, но някои хора реагират с агресия, други- не. Едни се справят, други - не.


Външни фактори като пиенето, наркотиците, битовите проблеми, кредити, спорове с колеги, уволнение, биха могли да отключат извършването на някакъв агресивен акт. Личности, които са по-примитивни, нямат големи възможности за справяне с напрегнатите ситуации, реагират първично. Само че трябва да сме наясно, че по-примитивните личности не е задължително да са хора с по-ниско образование. Потресаващото е, че има твърде много примитиви и сред хората висшисти.


След като бъде заловен убиецът на Дамла, трябва да се разбере какви са били психологическите механизми, довели до това жестоко престъпление. И този човек защо го е извършил, какво се е случило, за да се стигне до това нещо. Когато чух за удушеното момиче от Момчилград се сетих за едно друго убито момиче в Поморие преди няколко години. Там убийството беше извършено от жена. Понякога жените могат да бъдат изключително жестоки. Човешката душа може да бъде най-тъмното и най-мръсното нещо.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 18:37 · 21.12.2017
По-големи психопати и хейтъри от тези очилати феминистки не виждам.Докато такива като тази сеят мръсна и омразна феминистка пропаганда,до тогава и ще има престъпления като това!
Потребител · 19:25 · 20.12.2017
жалко чe си доктор!!!!
каква e разликата мeжду психопат и наркоман?????
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент