Спряхме джендърите, останаха шамарите

Спряхме джендърите, останаха шамарите | StandartNews.com

По-важно от битката с Истанбулската конвенция е да се озапти бруталното насилие

 

"Дали можем, докато си бием жените, да си тричаме кучетата?". Това написа един познат адвокат във Фейсбук по повод решението на Конституционния съд за Истанбулската конвенция. Тема, която ни превърна в колективни идиоти, най-малкото защото съвсем малко от нас са изчели напълно обширния документ, но всички са готови да дадат мнение по темата. Убедена съм, че нито един от всички нейни читатели не се е вгледал задълбочено в текстовете на конвенцията и всеки се е закачил за определен модел. Бившият ректор на Софийския университет проф. Иван Илчев ми каза: "Аз не съм я прочел, но съм сигурен, че и хората, които я коментират, също не са я проследили". И съм сигурна, че е така.
Аз също не съм я прочела докрай, но виждам, че поне 100 мои Фейсбук приятели вече имат твърди убеждения по въпроса. Половината са сигурни, че тя е насочена само срещу побоите на мъже срещу жени. Другата половина е убедена, че цялата конвенция е направена само за да ни превърнат децата в джендъри и поради тази причина не трябва да бъде гласувана. Както казват някои полковници, третата половина спори с останалите две в интернет. И вероятно ще постигне успех. Защото с интернет не се спори.
В крайна сметка решението на Конституционния съд, че Истанбулската конвенция погазва основния ни закон, беше посрещнато с небивал възторг и патос от много хора, особено политици. Обединените патриоти даже си го записаха като червена точка, ликуваше и Корнелия Нинова. Депутатът от ГЕРБ Георги Марков, който от първия ден беше опозиция на своите по деликатната тема, възкликна, че сваля шапка пред смелостта на осмината членове на КС, порязали джендър идеологията. И призна, че вече

няма притеснения, че и наш държавник може да си вземе мъж за булка

Като премиерът на Люксембург Ксавие Бетел, чиято еднополова половинка Готие Дестне мята гащи заедно с първите дами.
Покрай въздишките на облекчение, че попълзновенията на джендърите бяха възпряни,
обаче се случиха доста стряскащи истории.
Като тази с 18-годишната Виктория, която наркодилър от Добрич 20 дни изтезавал и пребивал като куче. Все пак момичето оцеля, докато

19-годишната Ивета от Айтос издъхна от жестокия пердах

който бивш затворник й хвърли пред очите на 3-годишния й син.
В Благоевград пък се случи кървавият екшън с местния рецидивист Соколето, който имал навика редовно да пребива приятелките си. Сега взе, че застреля и майката на последното си гадже, а после и сам се гръмна.
Във всички изброени по-горе случаи става дума за брутално насилие, което без или с конвенция, явно си е нещо обичайно за родните нрави.
И същественият въпрос е какво може да направят държавата и обществото, за да се озаптят всички бабаити, които обичат да разпускат, налагайки с юмруци половинките си.
Иначе от цялата патардия около Истанбулската конвенция малцина изобщо разбраха за какво става дума. Държавата не си направи труда да похарчи и една стотинка

да обясни на хората какво точно трябва да се промени

благодарение на конвенцията. Конституционният съд също не си направи този труд. От неговото решение, доколкото виждам в коментари на юристи, би трябвало едва ли не да променим Конституцията, защото вече сме ратифицирали въпросната конвенция. Джендърчето в "Мечо Пух" вече ни е в кърпа вързано. За Прасчо дори не ми се мисли.
Дори и ако се направи референдум, хората, които ще се включат в него, ще бъдат "подплатени" с конкретни отговори и при това подготвени психически с евтини отговори и опорни точки. Гражданите така и не могат да вземат лично решение по заигравката с това, дали ще узаконяваме третия или 14-я пол, или просто ще си побийваме жените, и аджеба, ще си тричаме кучетата. Дали пък да не наложим обратното? Хайде последният прочел това да сложи по един лайк, белким усетим за какво ни лъжат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай