23:15 ч.

10.11.17

4 мин.

0

28

0
Преброяване на червените дебили

Вотовете на недоверие няма да ни изложат пред чужденците, но ще досадят на българите


В навечерието на готвения вот на недоверие БСП е в тежко положение, тъй като тя, с малки изключения, е далеч от централната власт. А това е свързано с известни финансови загуби за кръговете, които са близки до партията. Така че там има известна изнервеност по този повод и това е разбираемо. Допускам, че и парите от Пловдив са спрели, което също така предизвика тревога в ръководството. Така че те трябва да покажат, че са живи. Имат право да го покажат това нещо и смятат да използват един демократичен механизъм, какъвто е вотът на недоверие. На всички е ясно и на тях включително, че това нещо няма никакъв шанс. Но ако стане някакво чудо и вотът успее, тогава всички ще бъдем поставени в много тежко положение – и държавата, и самото БСП, което ще бъде отговорно за това, защото


всички неразбории, които ще се случат, ще бъдат пришити


към тях. Но те имат право на своите действия. Общо взето, това е целта на българските вотове, не да бутнат кабинета, защото той много рядко пада, а да предизвикат дебат по обществено значими теми. Доколкото мога да си спомня, един път е имало успешен вот на недоверие от начало на демокрацията, който беше даже обратен вот – не на недоверие, а на доверие. Беше поискан от министър-председателя Филип Димитров. И съответно той падна от власт. След това вотовете играят по-скоро някаква информативна роля в българската политика.


Сега от ДПС заговориха за серия от вотове по времето на българското председателство на ЕС. Те също най-вероятно няма да имат никакъв ефект. Малко ще бъде забавена работата на парламента, защото при един вот на недоверие, това означава 2 дена активно говорене от двете страни. При това говоренето не е по същество, а за да бъде отразено от медиите. И да може политическите сили да покажат пред обществото своите визии, което, пак повтарям, е напълно естествено. Мисля, че ако вотовете наистина са много чести догодина, това ще досади на обществото.


А дали ще създаде усещане за нестабилност на държавата ? Стабилността, с която България може да се похвали напоследък, е важна не само за нас вътре, за българите, но тя в момента се оценява високо и от европейското ръководство, от ръководството на НАТО също. Вие виждате, как все по-хаотични стават събитията и в Европа, и в света – предстоящите събития в Корейския полуостров, това, което ще се случи на 21 декември в Каталуния и т.н. – все събития с тежки последствия. И независимо от резултата, те ще разклащат и европейското, и световното обществено положение. В този смисъл е глупаво


България да изпуска позицията на стабилизатор. Защото


в момента на нас ни обръщат твърде
голямо внимание


което може би заслужаваме, именно защото сме стабилни. Клатенето на държавата в този момент е много безотговорно и даже то граничи с антинационално действие. Надявам се, че хората, които го правят това нещо, разбират, накъде са тръгнали и осъзнават ефекта от своите действия.


По повод скандала с изказването на депутата от БСП Иво Христов, той е един млад, перспективен учен, но трябва да внимава какво говори. Защото някой път думите могат да нанесат много тежки вреди на този, който ги е изговорил, на политическата сила, която той представлява, и на държавата като цяло. Надявам се това да е непремерен ход и за г-н Христов, и за цялото БСП. Удивителен е двойният стандарт, който БСП прилага в тези случаи. За конкретния, за който говорим, е много тежък, защото обижда цял един народ. Искам да напомня, на който не знае, че да кажеш на някой, че е дебил, това е да му кажеш, че е олигофрен, тоест, че той е с умствено изостаналост. Дебили има в медицината – една от формите на олигофренията. Вярно, съмнително лека форма, защото има и по-тежка форма – идиотия, да. Добре поне дето не ни нарекоха идиоти. Освен това се поставя въпрос, който им хрумва на всички – кои са тия 80%? Те равномерно ли са разпределени? Примерно в парламентарната група на БСП също ли е такъв процентът? Оттам дойде числото 64. Както знаете, 64 – 8 по 8. И ако наистина ние, българите, средно сме 80 на 100 дебили, би трябвало 64 души от групата на БСП също да са в тая категория. Аз не знам доколко те са съгласни с това нещо. Но това са смешки, а нещата са сериозни – не трябва да се обиждат хората. Аз даже бих отишъл по-далече. Ако вземем един човек, който действително има по-нисък коефициента на интелигентност, по-необразован, но в крайна сметка, той има същите права. То даже някак си


е неудобно да обиждаш човек за това, че е по-глупав от теб


А спасяването на българските евреи, е действително изключителна светла точка в българската история. От всички европейски народи само българският и датският народи са направили нещо подобно. И сега ние изхвърляме всичко това в коша, защото изпълняваме някакви си там според нас политически задания, които са, може би, интересни за деня. Мисля, че това е абсолютно недопустимо. Русия в момента има проблеми със Съединените щати, с ЕС и ние в момента изобщо сме й последна грижа. Те откровено се подиграват с нас, това е видно. И може би, защото ние не отговаряме достатъчно рязко и последователно. Между впрочем, това да си позволяват руснаците такова поведение към България е и защото те имат тук много мощна „пета колона". Това е, което е опасно и дразнещо в случая.


(Ползвани са и отговори пред Агенция Фокус)


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:46 · 14.02.2018
Един въпрос към пeтоколонницитe от двeтe страни.Кои взeма6e златото,урана,мeдта,оловото,розовото масло,сeлскостопанската продукция и какво ли нe о6тe прeз фамознитe 45 години "народна"власт?! А сeга кои крадe златото и другитe благини от Родината ни?Първитe бяха блядовeтe,а сeга са янкитe със златото и тока от прeскъпитe Mарици!? Но в краина смeтка нe e луд тоя дeто изпoяжда баницата,а този дeто му позволява да го направи!!!
Потребител · 23:07 · 17.11.2017
ГЕРБ отстранява депутати,които са нарушили закони или норми,Нинова обаче не смее да бутне нито един от 64(според Христов)дебили от партията си-собственици на ВЕЦ,бандити,заловени на границата с германски марки,купувачи на затворнически и цигански гласове-тя се е взряла в пъпа си и нищо не я интересува-важното е да лъже,да обикаля телевизиите(сигурно от хонорарите там си издържа сина в Америка,чакат я сега дълги обяснения за приватизацията на поне 3 дружества и как се е обогатила.
Потребител · 13:16 · 15.11.2017
По–късно тези дебилни престъпници се превърнаха в демократи и се барикадираха в парламента и държавните структури и продължават неуморно да трепят това, което е останало от Майка България. Милионна армия от роми ги приветстват и ударно изграждат Мати Мангалия, бъдещия и настоящия вилает на Султан Ердоган, потомък на Осман и Сюлейман Великолепний.
Потребител · 12:58 · 15.11.2017
Реши ли Господ да затрие някого, заразява го с комунистическата чума. Глутници от дебилни и нетрамотни копелета се докопват до властта и започва разрухата. Тези ненаситни фашистки изроди унищожават и изяждат сътвореното от предходните поколения. Умъртвяват селското стопанство, мегаломанската им идиотска "Тежка промишленност" смазва икономиката на страната. Изродителните им дебилни "Възродителни" походи убиват българският народ и нация и разпалват смъртната омраза между етносите в земята ни.
Потребител · 04:57 · 16.11.2017
@Потребител Не е комунизма или демокрацията към която се присъединяват престъпниците,.Бай Ганьо се присъединява където има келипир, за него всички други са прости, след като работят , не крадът и не лъжат, Защо Бай ти Ганьо да не ги обере след като изорът, посеят, поливат и плевят.като стане време за реколтата Бай то Ганьо знае кога да прибере реколтата той си е тарикат и престъпник, А тез дето са сяли да си мислят дали ще сеят другата година.
Потребител · 08:44 · 15.11.2017
Колега, внимавайте! Иво Хр. - перспективен учен, това е твърде пресилено и няма да Ви търся аргументи. Само попитайте за неговото участие в предизборната кампания на президента, и в следващата за Парламент. Ваш проф. д-р В. Райнов, дн
единица \"лош мат\'р · 21:58 · 14.11.2017
Абе, това на снимката горе гибон ли е?? Щото, като му чета "гениалните разсъждения", имам чувството, че има мозък колкото замразена скумрия!!! Е, "облиза" пак задника на ментора си тиква, заработи си хонорарчето.
Потребител · 16:27 · 14.11.2017
Mi[o, sinite debili prebroi li gi? Maj te sa golqmo bol[instwo!
Потребител · 18:02 · 14.11.2017
@Потребител Защо не преброиш %-тата колона на Русия у нас? Главата ти не може да побере....
Потребител · 13:43 · 13.11.2017
много си малък и ж...к за да коментираш има ли проблеми русия и с кого, нека назовем нашите си проблеми, такива като теб няма да оправят нито русия нито америка-преди 30г. имаше като теб, за 30г. преход имаше като теб и след 30 г. ще има като теб-каквото и да предвещаваха, русия си е русия, америка си е америка-за тях говорят, за ония като теб никой не говори, тънат в забвение
Потребител · 13:38 · 13.11.2017
професоре, къде видя стабилност и високи оценки-ти на какво би поставил висока оценка: икономика, охрана на държавната граница; политика-външна и вътрешна; обществен ред-професоре: колко са самоубийствата; а хората с отклонения на улицата, за които никой не полага грижи; а гладните; а безработните; а болните, за които се събират непрекъснато дарения; а ограбените от банките; а ограбените от приватизаторите-истината, професоре, самата истина е нужна, не се хабете
Потребител · 13:35 · 14.02.2018
@Потребител И КОИ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА?! ПРОФЕСОРА И БОИКО ЛИ?! А ,4Е ВИЕ КОМУНЕГИТЕ ПОПИЛЯХТЕ БЪЛГАРИЯ И НЕ НАМЕРИХТЕ ДУМА И НЯКОЛКО МИНУТИ ДА СЕ ИЗВИНИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ?! НЕ ,ТЯ ПАРТИЯТА Е ПРАВА ДОРИ КОГАТО ГРЕ6И,БЕ6Е НАПИСАЛ НЯКАКЪВ ВА6 ПОЕТ,ИЗМИСЛЕН ГЕРОИ!!ВСИ4КИТЕ КОМУНЕГИ СТЕ ЕДНИ ПРЕСТЪПНИCИ,ИЗВЕРГИ И ПРОДАЖНИ ИБРИCИ!ЗАТУИ БЪЛГАРИЯ 6ТЕ ЗАГИНЕ,ЗА6ТОТО ТАКИВА БАНДИТИ СЪБОТИОРИ НИКОГА И В НИКОИ ПЕРИОД НА ИСТОРИАТА НИ РОДИНАТА НИ НЕ Е ИМАЛА НА КУП!!
Потребител · 13:33 · 13.11.2017
ИМА ЛИ НАРКОТРАФИКАНТИ В ПАРЛАМЕНТА; ИМА ЛИ СОБСТВЕНИЦИ НА ВОДНИ ЦЕНТРАЛИ, КОИТО НИ ПРОДАВАТ СКЪП ТОК; ИМА ЛИ РОДНИНИ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ; ОТ ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕ ЛИ СА - Е НЕМА НАЧИН, РУСИЯ ВИ Е ВИНОВНА КАТО ВИ ИЗПРАВИ ПРЕД УРНИТЕ-ХА ЧУЕСТИТО И ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СЕ ПЕНЯВИТЕ
Потребител · 13:38 · 14.02.2018
@Потребител А ТЕЗИ ХУБОСТИ ДЕТО ГИ СО4И6,КОИ ГИ ОТГЛЕДА И ОТХРАНИ 45 ГОДИНИ?!НЕ БЕ6Е ЛИ СКЪПАТА ТИ РУСИЯ ИЛИ ПАК АМЕРИКА Е БИЛА ВИНОВНА,АМА НИЕ НЕ СМЕ РАЗБРАЛИ,ТЪПАНАР СМОТАН!!
Потребител · 10:33 · 13.11.2017
Всичко тръгва от надпис на паметника на Съветската армия -"БСП са терористи" , тук няма нищо против Русия,, А само мнение как потурковци с шмайзери са завладели властта след 9септ,.1944г. и че децата им експлоатират и в момента нашите деца.Говорителят на руското МВнР по-скоро дава подкрепа на петата колона в България , която трябва наистина да е много благодарна на Съветската армия, че от овчри-дебили ги направи "властимащи у София" вече 70 години и продължават да надигат глас.
Потребител · 20:35 · 13.11.2017
@Потребител че направете нещо повече от овчарите-дебили де. или ти наричаш така кореняците софиянци като костов, станишев, с. софиянски.....които управляват последните 30 год.
Потребител · 02:23 · 13.11.2017
Правосъдие по Български-Държавата е окрадена - извършителя крадец е неизвестен- но мого видим в Мецедес или Бентли, влизащ в Българския Парламент- виновни никога няма и не се намират освен ако не са цигани.....
Потребител · 19:34 · 12.11.2017
През 1877-78 война 300 000 български жители са избити от Български мародерски банди и Руски войски, това са 300 000 Български Мюсулмани. 360 000 принудени да емигрират от България през 1989.
От 1989 до 2017- 1 840 152 Български граждани принудени да емигрират от България.
123 · 09:32 · 13.11.2017
@Потребител А ти знаеш ли какво им се е случило на българите от Одринска Тракия? А през 5-те века османско владичество, знаеш ли какво се е случвало с българите?
Потребител · 15:02 · 12.11.2017
разбира се че русия е виновна те избиха 300000 българи ударно за месеци и унищожиха интелигенцията те изнесоха българия и твърдят че са я купили 50% а решетников заяви че е готов да избие 10% от българите защото не вярвали на руснаците и те дестабилизираха и балканите и каталуния и ЕС те изкараха англия от съюза и се молят за война ДРУГО НЕ МОГАТ да правят
Потребител · 19:13 · 12.11.2017
@Потребител Кога руснаците са избили 300 000 Българи?Кога и кой е изнесъл 50% ор България?Къде е документа с който Решетников ще избива 10% от Българите? По какъв начин Русия накар Английския народ да избере Брексит?Как Русия избра Президент на САЩ? За да се докаже това твърдение трябват Фактите и датите?
Потребител · 11:30 · 12.11.2017
Bkp gerb po sa vse komunhagi ot jivkovo vreme koi ot gerb ne sa bili v bkp
РАДЕВ · 07:26 · 12.11.2017
ЕДНО ОТ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ГЕРБ
Потребител · 20:06 · 11.11.2017
Откак е на власт правителството на ББ, във вестниците излизат статии за огромните икономически успехи на България.не трябва много за да се качиш на кола и да видиш че писаното няма нищо общо с реалноста.Откакто той е на власт корупцията, шуробаджанащината и другите престъпления с един замах на химикала на журналиста изчезнаха за по малко от 3 месеца- та колкото проблемите на комунистите преди 89 изчезват с фалшиви доклади и по весниците толкова и сега е вярно.Знае се какво става през 89.
Потребител · 16:03 · 11.11.2017
Прекалено меко са казани нещата!
Потребител · 04:10 · 11.11.2017
Пак Русия вмeсeна! Така ли няма да сe научим да глeдамe в собствeния си двор, а нe в съсeдския. До никадe така няма да я докарамe.
Потребител · 19:58 · 11.11.2017
@Потребител Винаги когато нещо е открадено,нещо не е наред в зависимост от партийната принадлежност на журналиста са виновни Русия или Америка, но никога не са виновни реалните крадци или престъпници които са Българи в България , София и много от тях Народното Събрание или дрържавни органи.
Потребител · 15:27 · 13.11.2017
@Потребител Да,бе точно така е!Все ние сме най-убавите,най-умните и сме велики,а другите все ни крадат,все нас ни искат за какво ли не.Как па един не каза ,че е виновен за нещо?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент