22:10 ч.

02.11.17

1 мин.

0

0

0
Опозицията играе в перспектива

Да се иска вот на недоверие от БСП е нормалното поведение на една опозиция. Ние както че ли бяхме поотвикнали от това, тъй като опозицията като че ли беше доста мека и неориентирана.


Проблемът с корупцията е моралната плоскост и основната дилема, която ще се решава и ще влияе върху настроенията на гласоподавателите оттук-нататък. От гледна точка на БГ председателството като че ли вотът изглежда малко ненавременен, но не мисля, че трябва да свързваме двете събития.


Не очаквам, естествено, вотът да е успешен, защото управляващата коалиция е достатъчно силна. Доста органично са се свързали двата основни елемента- ГЕРБ и Обединените патриоти.


С вота и дискусиите около него БСП играе в перспектива, гони резултат в един по-дълъг период от време. Това е трети кабинет на ГЕРБ, а когато една партия се задържи на власт винаги може да се извадят неприятни неща за нея.


Общо взето мандатността затова е измислена, за да има ротация в управлението и да може да няма такива наслоения. Може да направим една аналогия с 2009 г., когато беше краят на тройната коалиция. Кабинетът на НДСВ, БСП и ДПС беше доста успешен в икономическо отношение, но между гласоподавателите и хората в управлението бяха изгубени връзката и доверието. Мисля, че сега сме свидетели също на този подобен ефект, който ще се развива и ще определя отношението между управляващи и електорат.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент