08:15 ч.

13.09.17

4 мин.

0

1

0

Най-добрите технологии за здравето през 2017

от Ралица Любенова |

Най-добрите технологии за здравето през 2017

1. Апарат за кръвно Omron Evolv


Omron Evolv е клинично утвърден безжичен апарат за кръвно налягане, който е достатъчно лек и удобен, за да бъде навсякъде с притежателя си, като същевременно е изключително лесен за употреба. Устройството позволява лесно измерване, записване и споделяне на данните за кръвното налягане с лекуващия лекар, като за това е поставено пригодено приложение Omron Connect., чрез което данните след всяко измерване на кръвното се запазват. С помощта на алгоритъм, наречен Advanced Accuracy, устройството измерва пулса изключително точно като елиминира смущенията от движенията на тялото. Оmron e съвместим с устройствата с операционните системи iOS и Android.


2. Предпазител от акули SharkBanz


Няма нищо толкова здравословно, колкото да се избегне ухапване от акула! Това е първият в света активен акумулаторен възпиращ агент, наречен SharkBanz, предназначен за плувци и сърфисти. SharkBanz използва патентована магнитна технология, разработена от морски биолози, за да предотвратява хищнически нападения. Технологията е базирана на научни доказателства, публикувани изследвания и тестове. Устройството може да се носи на китката или глезена без да изисква зареждане или батерии. SharkBanz намалява риска от атаки на акули, позволява да се гмуркате, да плувате или да сърфирате до 100 метра с повече спокойствие. Устройството е удобно, така че да можете да го използвате по време и за всякакви спортове във водата.


3. Кантар QardioBase


Интелигентните везни не са нищо ново, но кантарът QardioBase претегля тежестта на съвсем ново ниво. Освен че измерва масата на тялото, везната ще проверява сърдечната честота, процента на водата, телесните мазнини, костната и мускулната маса, като всичко това се записва, за да можете да сравните вашите жизнени показатели с течение на времето. Точно измерва телесното тегло, телесния състав (включително процента на телесните мазнини, мускулната, водна и костна маса) и индекса на телесна маса (ИТМ). Работейки с Apple Health, Google Fit и Samsung S Health, везните се свързват с безплатната Qardio App за iOS, Kindle и Android, което позволява на потребителите лесно да споделят данни и да задават цели. В допълнение интелигентният кантар може да различи измерванията на други хора, което означава, че всички в дома могат да го споделят.


4. Грижа за белите дробове от Netatmo Healthy Home Coach


Големите градове са известни със замърсената си околна среда. Замърсеният въздух е заплаха за здравето, за растенията, животните и техните естествени местообитания. Тогава идва Netatmo's Healthy Home Coach. Той открива нивото на качеството на въздуха, влажността, температурата и шума у дома и дава съвети как да създадете по-здравословна среда.


5. За добро храносмилане - Philips Avance


Фибрите са сред най-важните хранителни вещества, които ни помагат да предотвратим сърдечно-съдови заболявания, диабет, наддаване на тегло, както и да подобрим храносмилането. Много хора обаче не получават достатъчно фибри. Един от начините да се уверите, че си ги набавяте правилно, е да използвате сокоизстисквачка, която е лесна за употреба, като Philips Avance. Сокоизстисквачката разполага с технологията FiberBoost, която ви позволява да избирате текстурата на сока, който предпочитате. С превключване на бутон получавате от освежаващ бистър сок до кремообразна напитка с до 50% повече фибри. Уредът е лесен за почистване, което означава, че няма да го забравите в шкафа.


6. По- бързо възстановяне от травми с FireFly


Firefly е лесно преносимо устойсто, което помага за ускоряване на спортното възстановяване след тренировка и леки наранявания. След като се прикрепи, уредът осигурява безболезнени електрически импулси, за да активира внимателно мускулите на долната част на крака и да увеличи кръвообращението.
Използван е от спортисти на всички нива, като например британската олимпийска триатлета Вики Холанд. Ползите от FireFly включват намаляване на началната мускулна болка след тренировка, подпомагане на възстановяването от изкълчване или натоварване.


7. По-добър сън с ResMed S +


S + е първата в света безконтактна, напълно изчерпателна система за проследяване на съня. Той разполага с технология SleepSensor, която проследява, анализира и подобрява съня. Седейки до леглото като всеки стар будилник, S + използва извън обичайните калибрирани респираторни и био-сензори за измерване и анализиране на етапите на сън, записване на движенията, причинени от разширяването и отпускането на гърдите, както и движения на тялото, като промени в позицията, потрепвания на ръцете и свиване на рамената. Системата се свързва със свободно приложение за iOS и Android, за да записва качеството на нощния ви сън, а системата Smart Alarm позволява на потребителите да настроят прозорец, в който устройството да се включва.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Иван Петров · 11:06 · 27.03.2018
Писането на кирилица е задъЗдравейте, наскоро открих как лесно да намерим най-ниските цени на лекарствата в аптеките. На страницата https://lekarstva.top само с един-два клика можете да сравните цените на лекарствата в различните аптеки. Изненадващо се оказва, че разликите в цената на един и същи продукт варира от няколко стотинки до повече от 10 лева. Надявам се да съм ви бил полезен!
лжително
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент