23:35 ч.

22.08.18

3 мин.

0

5

0

Мамите, които превзеха болниците

от редактор |

Мамите, които превзеха болниците

Родителски и пациентски организации раздават правосъдие и акъл по всички горещи теми


Стела Стоянова


"Аз съм една бг мама. Българска майка юнашка. Участвам в 15 форума за подобни майки, където споделяме линкове към други подобни форуми, за да станем 33. Част съм от "Майките на София" /записване в първото свободно училище/, "Тортите на София" /триетажна с картинка на Шрек", има я и във веган формат/ и "Родилките на София /тук всички си разказваме как лекарите от екипа, който сме си избрали срещу пари, са се държали гнусно към нас и в резултат децата ни са с когнитивни проблеми/.
Държавата няма да се оправи, докато не позволят на нас от майчинските форуми да решим проблемите с гинекологичните операции, ражданията, обучението в училище. Имаме експертиза за всичко, неотдавна една от майките роди за трети път и е напълно наясно с материала".
Ако трябва да говорим сериозно, в последните седмици десетки родителски и пациентски организации


се намесват в сфера, от която си нямат понятие


След като родилка почина, Бог да я прости и дано наистина детето й да е здраво, се нароиха куп майчински организации, които да организират бдения, да кадят тамян и да палят свещи заради случилото се. Без да знаят какво точно е станало. В същото време и болницата в Сливен се престара, като заяви, че раждането е извършено по правилата, още без да дочака патоанатомията. И едните, и другите декларираха познания, без да се интересуват от реалната ситуация. Болницата си направи кризисен пиар. Майките, които уж са реално загрижени за починалата родилка, предпочетоха да игнорират медицинската информация за нея. Което е и най-познатото занимание в милата ни родина -


ако има протестна вълна, дайте да я яхнем


все едно дали съдържа истина или не. Ако има подходящи хора за сатанизиране, нека те да бъдат чудовищата за поредната ни кампания. Всички знаем, че сред българските лекари има изключително умни, будни и качествени хора, които са искрено загрижени за съдбата на пациента си и не подхождат към него само с мисълта за пари, но продължаваме да свирим на тънката струна, че това са убийци в бели престилки, защото това се харчи. Защото за него ще се закачат десетки хора, които имат пострадали близки и за това обвиняват лекарите, въпреки че в много от случаите надали е така. Един от медиците, който се занимава със сривове при пациенти, написа неотдавна "Ако починат, ругаят лекарите, ако оздравеят, благодарят на Господ". Все повече хора, намиращи съвети в интернет, съветват лекарите как да лекуват. И да,


има хора, които го умеят от раз


има и такива, които работят само за парите, както във всяка друга професия. Странно е обаче как човек е готов да си плаща на плочкаджия, каквато и сума да му каже, и не е готов да плати подобни средства за лекар или учител. Вероятно това са двете най-стигматизирани професии у нас - хората, на които един човек с повече пари може да каже всичко. Да ги наругае, да ги обиди, да ги прати отвъд чертата. Да им обясни, че разбира повече от тях от лечение и възпитание. Ха сега го обяснете и на водопроводчика си. Или на някой, който е сринал Търговския регистър.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 14:50 · 24.08.2018
Журналистите ( в България популярни
като ХЛЕБАРКИ) веднага заклеймиха
хората търсещи правата си! Как една
родилка може да получинсини и
натъртвания? А докторите, които са
много учени и способни правителството
оъдавна ги прогони от България. Тук
останаха некадърните лекари които ги
оправятбсамо циганите! Навярно тези
некадърници заслужават само бой, така
както циганите ги бият!
Потребител · 08:01 · 24.08.2018
Сравнението с водопроводчика и плочкаджията е неуместно. Не ни удържат цял живот данък водопроводчик, а данък здраве плащаме години наред. Аз лично - 40 години.
Потребител · 13:41 · 23.08.2018
Бг мамата вече я е... електронизираха
Shopeto · 06:34 · 23.08.2018
Не мисля, че да се протестира е решението на всеки проблем. Отново ли ще чакаме държавата да се погрижи за всичко? Ами тогава да си бяхме останали при развитият социализъм.
Познавам хора, които никога не са се оплакали от държавата.... не, не са само крадци и разбойници, има и нормални хора с нормални професии. Повечето от тях просто нямат време да протестират, вечно са по задачи, тия дето са недоволни, са предимно по кафетата. Естествено има и изключения, но то са моите впечатления по въпросът.
Потребител · 02:21 · 23.08.2018
Всички ставаме свидетели как и малките и големите протести променят живота ни. Майките са просто на първа линия. Там където се ражда живота компромиси не могат да се правят. Някой трябва да принуди политиците да правят политика произтичаща от интересите на хората и колкото е възможно да е по-човечна.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент