Фанатикът Ал-Багдади мечтае за Евро-Халифат

Фанатикът Ал-Багдади мечтае за Евро-Халифат | StandartNews.com

Оля Ал-Ахмед, арабист и преводач

Представители на крайно екстремистката, фанатична организация "Ислямска държава" твърдо са решили да прочистят света! Крайна цел - създаване на Халифат и глобална ислямизация. Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова изрази тревога относно системното преследване и нападения над уязвими общности в Северен Ирак. "Това културно прочистване трябва да спре веднага!", заяви Бокова. Нашествието на ислямистите от ИДИЛ е световна заплаха. Терористичните организации Хамас, Ислямски Джихад, Ал-Нусра, Ал-Кайда, ИДИЛ са врагове не само на народите в региона.

Те се стремят да дестабилизират мира в целия свят. Крайната групировка "Ислямска държава на Ирак и Леванта" (ИДИЛ) иска да наложи Халифат на всички територии, където някога се е изповядвал ислям, поругава и унищожава храмове, светилища и паметници, запазени от древни времена в земите на днешна Сирия и Ирак. В ръцете им е попаднал град Каракош в провинция Ниневия, където живеят половин милион християни. По данни на ООН - 200 000 души са избягали от града. Голяма част от тях са поели към Иракски Кюрдистан, който все още не е в ръцете на ислямистите. Местни свещеници разказаха, че случващото се в града е катастрофа. Ислямистите свалили кръстовете от църквите и изгорили над 1500 ръкописа християнски ръкописи.

Това пречистване ми напомня на хитлеризма и фашизма, просто в друг цвят. Християните бягат и ще бягат - унижавани, малтретирани и убивани заради религията си! Бежанка от Ирак, асирийка - християнка, ми разказа следната история. Ислямистите наредили на християнско семейство да напусне дома си, те не се подчинили. Мистериозно, докато си играело в двора, изчезнало 3-годишното им момченце. След няколко дни се почукало на портата, отворили и какво да видят: на прага била оставена тава със сготвен ориз и в средата - главичката на синчето им! За какъв ислям става въпрос? Това не е ислям, а новоизмислена фанатична идеология, която иска да си подчини света! Целта им е, посредством варварство и масови убийства да принудят хората да се страхуват и така да ги завладяват и манипулират.

ИДИЛ са издали и постановление, според което всички жени в страната трябва да бъдат обрязани. Радикалните джихадисти са наредили да бъдат осакатени 4 млн. представителки на нежния пол на възраст между 11 и 46 г. в окупирания от тях град Мосул, в Северен Ирак, и останалите контролирани територии. Преводът на текста гласи: "Поради породения страх на Ислямската държава в Ирак и Сирия, мюсюлманското ни общество и разпространяващата се аморалност и порок между синовете и дъщерите на Аллах, се взе решение за всички територии, че обрязването е чест за личността и Халифата". Световната здравна организация (СЗО) дефинира зверството и "всички процедури, включващи частично или пълно премахване на външните женски гениталии" като осакатяване и геноцид. Това се практикува от етнически групи в 27 страни в Субсахарска и Североизточна Африка, в по-малка степен в Азия, но не и в Близкия изток.

Господи, Боже мой, що за кощунство е това в ХХI век да се посяга на физиката на т.нар. прекрасен пол, който за ислямистите не само не е прекрасен, а е от Дявола! Да обрязваш момиченца или зрели жени е жестокост, граничеща с аномалия на мозъка! "Пречистващ ритуал", който се извършва по зверски начин - със счупени стъкла, режещи кактуси или бръснарски ножчета, без никаква упойка. Няма по-голямо извращение и издевателство над жените, абсолютна диващина! Д-р Попиванова, АГ специалист, обясни, че обрязването води до сериозни ендокринни смущения в хипофизата и щитовидната жлеза, а липсата на желание - до намаляване на репродуктивността. Нима едно осакатено общество ще постигне по-висок морал? Преди година в София бежанка от Сомалия тръгнала да ражда и лекарите установили, че е цялостно обрязана и зашита отвсякъде! След като родила, поискала да бъде отново зашита по същия начин. Да не говорим за смъртните случаи и жертвите при обрязване на малките момиченца. Само си представете как пищят - като заклани зайчета! Това правят радикалните крайни ислямисти, идвайки на власт.

Преди много години мой познат, либиец, ми беше казал: "Жената е като гардероб - само за износване на децата, и като килим, който трябва да се тупа профилактично, за да не хване прах". Според поверието, обрязването опазва жената "чиста" и подготвя момичетата за брак. Нов вид тероризъм, който тепърва ще се възражда и някой трябва да го спре! Над 8% от иракчанките са осакатени по този начин. Според УНИЦЕФ тези жени са предимно в регионите Ербил и Сулайманиях.

Но кой е Ал-Багдади и кой финансира ИДИЛ?! Абу Бакр Ал-Багдади се обявява за пряк наследник на пророка Мохамед. През 2005 г. е арестуван в САЩ, лежи в затвора и 4 г. по-късно е освободен по "неизвестни причини". През 2010 г. се оказва начело на "Ислямска държава" в Ирак. Изучавал е исляма в Багдадския университет. Явно този господин е чел Корана от ляво на дясно, наопаки и надолу с главата! Защото измисляните от него закони не фигурират там. Ислямистите унищожават Близкия изток и са заплаха за света! След пълната победа на поддръжници на Ал-Багдади в Ирак ще дойде редът и на Европа. Всеки от далите му клетва бойци на Стария континент е "длъжен да завербува поне 10", подчерта ръководителят на "Ислямската държава". След това "ще създадем ислямски Халифат във всяка европейска страна", обещава той. Евро-Халифат с нова карта, прочистена култура, осакатени жени, нова религия "ИДИЛ" и нов идол - Абу Бакр Ал-Багдади.
Амбициите на Ал-Багдади трябва да бъдат незабавно пресечени. А на привържениците на ИДИЛ да им се обрежат болните мозъци, които са злокачественият тумор на човечеството!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай