Тото Кутуньо: Сцената е оргазъм

Тото Кутуньо: Сцената е оргазъм | StandartNews.com

Всяка болка изчезва пред публиката, казва великият италианец

Тото Кутуньо влиза в уречения час в зала "Витоша" на "Маринела-Кемпински". Във визията му няма нищо звездно. Облечен е в бял анцуг, спортни обувки и шал около врата. С него са мениджърът и хора от щаба му. На последния ред сяда Кристина - майката на сина му Нико.

- Господин Кутуньо, какво разказвате на вашите приятели за концертите ви в София?

- Винаги се връщам с голямо удоволствие в България. Вие сте народ, който обичам. Когато говоря на италианските артисти за страната ви, чувствам, че те леко започват да ревнуват. Усещам, че също биха желали да идват тук.

- Кой език е бил най-трудният, когато сте избирали песен за домакините на шоуто ви?

- Българският. Но да пея на него, е истинско удоволствие.

- Как работите с нашите оркестри?

- Познавам много тукашни музиканти. Всички са много добри. В София записах щрайха за последния си диск.

- Разкажете повече за новия си албум.

- В него има дванадесет неиздавани песни. Включени са и дуети с френски певци. Лара Фабиан е една от тях. Дискът ще излезе през октомври или ноември и ще се разпространява в Италия, Германия, Франция, България. Нарича се "Еквилибриста".

- Защо избрахте Лара Фабиан?

- Тя е моя приятелка. Много неща правим заедно. Беше и на фестивала в Сан Ремо. Би било хубаво да направим съвместен концерт тук, в България. Лара освен много добра певица, е и страшно красива жена.

- Кой ви вдъхновяваше за последния албум?

- Човек винаги се надява, че новата му творба е по-хубава от предишните. Написал съм повече от триста песни. Вярвам, че този албум ще има голям успех.

- Какво ви се ще да правите в България?

- Заглеждам се в планината. Витоша е 2000 метра над морското равнище. Иска ми се да я посетя, да се спусна с делтапланер. Но това е невъзможно - времето не ми стига.

- На всеки ваш концерт целувате фенките, които ви поднасят цветя. Веднъж в Русия те са били 48. Това значи ли, че после толкова пъти сте се извинили на съпругата си?

- Италианецът е романтичен и галантен. А в Русия нещата трябва да се умножават по три, защото там се целуваме винаги три пъти. Така че сметнете извиненията. Аз обичам съпругата си. Тя ми дава красота, сила. Без жената няма живот. За мен тя е нещо съкровено.

- Формулата на успеха?

- Няма формула. Всичко е много просто: обичам това, което работя. Когато съм на сцената, изживявам оргазъм. Нещо красиво. Дори когато съм паднал, болката изчезва. Истинска магия.

- Много от песните ви стават мегахитове - при Челентано, при Жо Дасен... За кой млад певец бихте сътворили ноти?

- Чух един белгиец в Сан Ремо - мисля, че се казваше Строма. Голям талант. За него бих поработил.

- Построили сте къща, засадили сте дърво, отгледали сте син... Какво още искате да ви се случи?

- Здраве. Нищо повече.

- Кажете нещо на тези, които ви обичат...

- Правя всичко изключително сериозно, жертвам се за моята работа. Всъщност тайната на успеха е да създадеш емоция на хората, които те слушат.

- В живота ви е имало момент, в който надеждата е била всичко за вас. Какво ще посъветвате хората, които изпитват трудности?

- Мъжете, навършат ли 50, да си правят редовно изследвания, за да предотвратят и преборят евентуални опасни болести. Жените пък да започват още от 40. Превенцията е нещо много важно.

- Личното ви послание?

- Любов. Винаги. За всеки композитор е невероятно щастие да пише песни за своя живот. Но ако някой от вас разкаже история, след седмица мога да я направя на песен.

- Каква е тогава историята на Insime, с която спечелихте "Евровизия" през 1990 година?

- Бях телевизионен водещ. Мой колега ми се обади и попита: "Искаш ли да участваш в "Евровизия"?. Нямах време. Написах нещо за обединена Европа. Изпратих го на фестивала в Загреб и победи.

Очаква се Тото Кутуньо да взриви зала номер едно на НДК в компанията на тенора Джузепе Ранциани, своя бенд и 52 музиканти от оркестъра на Класик FM радио. Домакин на концерта е "Жокер медия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай