Ще доведем в София световни икономисти и предприемачи

Ще доведем в София световни икономисти и предприемачи | StandartNews.com

Джеф Грийн, изпълнителен продуцент на Bloomberg TV Bulgaria

- Какви са основните предизвикателства на вашата позиция?

- Bloomberg TV Bulgaria e съвместен проект на Investor Media Group и Bloomberg LP. Моята роля като изпълнителен продуцент е да осигуря обективното презентиране на 25-годишната история на бизнес и финансови новини на Bloomberg, с редакционната строгост, на която разчитат нашите потребители на местно ниво. Работя в тясно сътрудничество с българските си колеги. Също така координирам осигуряването на експертни мнения и анализи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria от част от 2400-те новинари и медийни специалисти на Bloomberg, чрез центровете ни за излъчване в Лондон, Хонконг и Ню Йорк.
Всекидневното ни предизвикателство е да осигурим на българските зрители постоянен достъп до локално съдържание, което е достоверно, интелигентно и надеждно. Непрекъснато следим и разказваме завладяващата история на икономическия растеж във формат, подходящ за всяка аудитория.

- Каква е основната разлика между българските бизнес медии и бизнес медиите в Европа и САЩ?

- Добрата бизнес журналистика по света разчита на факти, скорост, точни данни и експертни анализи. Bloomberg TV Bulgaria се стреми да бъде източник на безпристрастна, водена от факти, развиваща се според пазара журналистика, както и на всекидневни качествени анализи. И мисля, че за една година сме произвели бизнес и финансови новини, които могат да се конкурират с най-добрите на световната сцена.

- Вие сте един много успешен продуцент, как един телевизионен канал или конкретна телевизионна програма, или дори един филм, намира своята аудитория?

- Bloomberg TV Bulgaria привлича своята аудитория като осигурява надеждна и фактологична бизнес журналистика, важна за всички - от тесните финансови специалисти до широкия кръг от хора, които всеки ден инвестират парите си в нещо. Успехът пред аудиторията идва с изграждането на доверие. Последователност и надеждност са основните елементи на този процес.

- Можете ли да ни кажете нещо повече за Bloomberg събитията и конференцията „The Next Big Thing"?

- Първата конференция The Next Big Thing - Reshaping The Economy, организирана от Bloomberg TV Bulgaria, ще се проведе в Capital Fort София на 12 октомври, когато честваме и първата годишнина от старта на телевизията. Имахме силното желание да отбележим годишнината с голямо събитие, на което да съберем всички, които търсят и имат нужда от нашето съдържание - бизнес мениджъри, финансисти, инвеститори, политици, лидери от частния и публичния сектор. Ще ги срещнем със световни икономисти, предприемачи, хора от научните среди и журналисти от Bloomberg.

Във фокуса на дискусията ще бъдат глобалните икономически тенденции и влиянието им върху българската икономика. Ще обсъдим как иновациите се вплитат в бизнеса, а технологиите и енергията - в преструктурирането на икономиката. Следете за новини около конференцията на http://tnbt.bloombergtv.bg/

- Какви са следващите Ви цели?

- Целта е да надграждаме произведеното от Bloomberg TV Bulgaria за българската публика до момента – безпристарстната, качествена, водена от факти журналистика и анализи. Имаме планове да стартираме нови формати и предавания в близко бъдеще. Те ще заинтригуват нашата публика и ще утвърдят телевизията като форум на българската бизнес общност. Гледайте!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай