Нямахме шанс, но ни трябва и още класа

Нямахме шанс, но ни трябва и още класа | StandartNews.com

Кирил Домусчиев,
собственик на "Лудогорец"

- Г-н Домусчиев, как се чувствахте по време на мача с английския гранд "Ливърпул" и след него? Имахте ли чувството, че съдбата е неблагосклонна към "Лудогорец"?

- Да, ние надигравахме "Ливърпул", но наистина ни липсваше малко шанс. Но все пак и класата си каза думата - нека не забравяме, нашият съперник е отбор от най-висока световна класа.

- Какво ви липсваше, за да победите?

- Може би малко шанс и малко класа. За подобряване на шанса няма как да работим, но по класата задължително трябва да го направим.

- Основно в нападение? Видя се, че правите доста положения, но не ги реализирате.

- Не само в нападение, но и във фаза защита, защото ни вкараха два елементарни гола.

- Да, особено първият.

- Първият допуснат гол си беше направо смешен. Така че има какво още да се работи и с футболистите, и със селекционера, и със спорния директор - да се добавят 2-3 нови имена в състава.

- Още през зимния трансферен прозорец ли?

- Най-вероятно - не. Все пак първо ще трябва да решим кои от нашите играчи ще искаме да продадем, както и дали ще имаме възможност да вземем на добра цена някой класен футболист. Знаете, че най-трудно и най-скъпо се купуват играчи през зимния трансферен прозорец, тъй като всеки един уважаващ себе си клуб преследва някакви цели и не би се разделил така лесно с някои от класните си играчи. Докато през лятото ситуацията е по-различна. Да, ние имаме необходимост от двама или трима качествени играчи, но не съм убеден, че бихме ги привлекли през зимата. И все пак всичко ще зависи най-вече от професионалната позиция на спортния директор и на треньорите.

- Какво прогнозирате за последния мач в Мадрид и изобщо за шансовете за класиране за "Лига Европа"?

- Мисля, че изгубихме шанса за третото място. Последния мач ще играем да защитим нашата чест, а защо не - и да спечелим точка.

- Защо да сте изгубили шанс - "Базел" може и да победи "Ливърпул" на "Анфийлд"?

- Не е невъзможно "Базел" да победи "Ливърпул", а ако и ние успеем да вземем точка в Мадрид, наистина имаме шанс. Но няма да пътуваме за Мадрид с подобни сметки, а с желанието за достойно представяне. Имаме висока мотивация - все пак момчетата ще играят не срещу кой да е, а срещу "Реал". Затова съм убеден, че нашите футболисти ще се раздадат докрай в Мадрид.

- Вие лично как се справяте с негативното отношение на една немалка част от обществото към "Лудогорец" и неговите успехи. Не е тайна, че и в социалните мрежи, а и извън тях ви наричат "селско отборче" и се опитват да омаловажат всичко, което сте постигнали?

- Не съм съгласен, че "немалка част" от обществото има такова отношение. Напротив! Затова ще говоря с езика на фактите. Ако направите един анализ на изказванията във форумите на водещите спортни сайтове, ще се убедите, че негативните мнения се повтарят все от едни и същи хора. Така че това негативно отношение не е масово, а, да речем, на неколкостотин човека. Все пак нормално е да има привърженици на други отбори, някои от които да имат някакви особени пристрастия и да се дразнят от нашите успехи. Освен това, ако приемем, че много от посетителите на нашите мачове в София с "Реал" и "Ливърпул" дойдоха заради звездите на тези отбори, то на мача с "Базел" имаше около 35 хиляди души, които едва ли са дошли заради швейцарския клуб. Другият критерий, който наблюдаваме вече повече от година и половина, е документиран от телевизиите, които излъчват мачовете от нашето първенство. Миналата година директорката на ТВ7 ми каза: "Г-н Домусчиев, вероятно не знаете, но мина времето, когато слагахме в праймтайма като първи избор мачовете на "Левски" или ЦСКА. Сега слагаме като първи избор мачовете на "Лудогорец", тъй като имат най-голяма гледаемост. Сега същото ми потвърждават и от ръководството на Нова тв, която излъчва първенството. Така че - моите уважения към феновете на всички останали отбори, но лично аз смятам, че доста хора у нас симпатизират на "Лудогорец". И приемам за съвсем нормално нашата хегемония в българското първенство и успехите ни в Европа да дразнят някои ултраси и фенове на други отбори. А и колкото и да не искаме да си го признаем, знаете, че завистта е една от характерните черти на българите. А всички факти около "Лудогорец" през последните години показват, че ние правим нещата правилно, по европейски, което ни дава и самочувствие, колкото и някои да го приемат за нескромност.

Какво мисли Кирил Домусчиев за бизнеса и политиката у нас - четете в понеделник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай