Няма да бъдем патерица, а фактор в управлението

Измислената декларация на ВМРО срещу Валери Симеонов е хибридна война, казва Красимир Каракачанов

Няма да бъдем патерица, а фактор в управлението | StandartNews.com

- Г-н Каракачанов, след острата критична декларация на ВМРО по повод изказванията на лидера на НФСБ Валери Симеонов по повод встъпването в длъжност на президента Радев се заговори за разпадането на Патриотичния фронт и на коалицията "Обединени патриоти". За какво става въпрос?

- Няма никакъв конфликт между мен и Валери Симеонов. И никаква подобна декларация не е излизала нито лично от мен, нито от ВМРО.
Явно е почнала хибридната война, свързана с предстоящите парламентарни избори. Защото проблеми в коалицията "Обединени патриоти" няма. Ние всички заедно - и ВМРО, и НФСБ, и "Атака" и "Народен съюз", и "Защита", и всички други наши партньори се готвим усилено за предстоящите извънредни парламентарни избори.
Но явно и вляво, и вдясно, са притеснени от съществуването на една консолидирана патриотична формация. Защото резултатите от президентските избори показаха, че нейният електорален потенциал вече се доближава до този на ГЕРБ и БСП. Така че става въпрос за предизборна мистификация или фалшификация, като искате го наречете. Но това не ни притеснява, защото в дълбоките води плуват акули, които се опитват да изядат всеки неудобен.
- "Обединени патриоти" не постигнаха ли този резултат на президентските избори именно, защото хората видяха как лидерите в коалицията надмогнахте някои лични отношения и се обединихте в името на една обща кауза ?
- Това е вярно. Но успехът ни на президентските избори се дължи преди всичко на факта, че издигнахме програма, която да обединени всички граждани на България. На които им омръзнаха всички тези игри на леви и десни, продължаващи вече 27 години. И на всичките им измислени проблеми.
- А кои са истинските проблеми на нацията?
- Пред всичко това е циганската престъпност. Както и демографската криза, която е на път да ни превърне в една от изчезващите нации в света. В България смъртността вече по висока от тази в Сирия, където се води гражданска война вече пет години! Хората чувстват че живеят все по-зле, виждат как децата им емигрират, където сварят, а доходите са най-ниските в Европа. Включително спрямо държави, които не са членки на Еверопейския съюз. Като Босна и Албания, например, на която се смеехме дълги години под формата на разни вицове. Явно вече е дошло времето на политици, които обединяват, а не които разделят нацията. А това стана, защото през този четвърт век на експерименти леви и десни полтици изпълняваха чужда воля.
Те имат началници, но не, както обича да казва експремиерът Бойко Брисов, визирайки Господ, а съвсем реални -кой в Брюксел, кой във Вашингтон, кой в Москва, кой в Анкара. Родните политици обичат да бягат от отговорност към проблемите на България. Ако може, те да се решават извън България.
Докато "Обединени патриоти" демонстрираме не само нацинално самочувствие, че всички наши проблеми могат да се решават тук, у нас, но и се консолидирахме в името на тази цел.
Защото изведохме на преден план това, което ни обединява стратегически, а не отделните тактически и личностни различия, които ни разединяваха толкова години.
- Преди 20-25 години наричаха ВМРО и въобще национално-консервативните формации "фашисти", а сега някак си изведнъж станахте патриоти. Някакъв нов "вятър на промяната" ли духа над света?
- Не само това. Хората в България видяха, че моделът, който досега се налагаше от Брюксел и Вашингтон, имаше за цел да размие националната идентичност, националните интереси и семейните ценности. Ние говорихме за демографска криза, а от там ни внушават признаване на гей бракове, "трети пол" и т.н.
И други измислени и несъществуващи проблеми. Да, наричаха ни фашисти, ксенофоби и какво ли не. Само че наистина самата Европа и светът се промениха. Като най-голямата промяна започна с избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ.
А преди него се случи и Брекзит. Отделно от това, политиката на Москва показа, че има и друг фактор в света, особено по отношение на проблемите на Близкия изток.
Самият Тръмп се обяви за защита на националната идентичност и на Америка, и на страните от Европа. Все неща, за които сме говорили вече четвърт век.
- Националната идентичност е важно нещо, но кои са все пак приоритетите ви като полическа формация ?
- Това са здравеопазването и образованието. Българинът е най-болният и умиращ човек в Европа. Ние сме абсолютен лидер по отношение на онкозаболяванията, диабета, детската смъртност. Българинът е и с най-ниските доходи.
И не може да чака светлото бъдеще, което му обещават бюрократите от Брюксел. Не може при праг на бедност 300 лева, най-ниските пенсии да са 164 лева. Е, как може два милиона пенсионери да са доволни от това положение?
Но, който се опитва да промени нещата, веднага става лош.
- Ето, кабинетът в оставка, отпусна 7 млн. лева
за борба с битовата престъпност, за което и вие отдавна настоявахте.
- Да, на ВМРО и другите патриотични формации пледират за това от две години. Защо чак сега се сетиха и отделиха тези пари?
Същото важи и по въпроса за т.н. бежанци. За които, също от две години, твърдим и доказваме, че са просто агресивни пришълци, идващи да наложат исляма, и да унищожат Европа икономически, пък ако щете и въобще като християнска цивилизация, идентичност и култура. Сега изведнъж всички започнаха да говорят в този дух. Защото хората видяха, че в България има и политици, които не се съобразяват с нареждания и внушения отвън, а действат единствено в интересите на нацията.
Ето това ни прави силни, защото сме наясно с желанието на хората да започне решаването на истинските национални проблеми.
- Позициите ви се доближават до вижданията на лидерите на Вишеградската четворка за това какво трябва да бъде Европа?
- Да, особено по отношение на миграционните процеси и на бюрокрацията в Брюксел.
- С кого биха се коалирали "Обединените патриоти" след изборите ?
- Ние имаме ясна програма, която вече представих- доходите, пенсиите, демографската криза, престъпността. По тези неща компромиси няма да правим с никого. Който е готов да работи за борба с тези проблеми, е наш потенциален партньор. Защото това е желанието на българските граждани. Но конюнктурни коалиции няма да правим. И тук иска да кажа нещо друго - не ние ще подкрепяме, а нас ще подкрепят. Защото ще бъдем не патерица, а фактор в управлението.
Няма ляво, няма дясно - с такиви измислени доктрини и техните конкретни представители, които само разделят нацията, изобщо няма да говорим. Който иска да служи на България е добре дошъл.
- Това важи ли и за участие в управленска коалиция?
- Да.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай