Искаме два мандата управление

Искаме два мандата управление | StandartNews.com

Николай Бареков, лидер на "България без цензура"

- Г-н Бареков, обещахте преди няколко дни 1 млн. нови работни места. Как ще ги реализирате чрез програмата на ББЦ?

- Формулата е много проста. Трябва да има икономически растеж, за да има работни места. Ние избираме 4 сектора, в които инвестира държавата - чрез законодателството, чрез администрацията и чрез директно финансиране - земеделие, туризъм. Ние предлагаме облекчено ДДС за много от българските стоки, както и за структуроопределящи отрасли, в т.ч. и енергетиката. В събота на конгреса ни ще представим нашата програма, която съдържа 10 краткосрочни мерки в рамките до 2 години. Всяка година от евентуалните два мандата на управление през следващите 8 години, в които ние ще участваме, да бъдат разкривани по минимум 150 000 нови работни места. Мога да добавя и облекчение за малките и средните фирми, които разкриват нови работни места. Не на последно място и т.нар. "данъчен рай" за специфични райони на България, които са поразени от демографската катастрофа като Северозападна България и Родопите. Ще припомня и въвеждането на казармата като трудова и образователна повинност за всички малограмотни българи.
- Колко партии се включват в коалиция ББЦ? С какъв екип тръгвате на избори?
- Нашият екип е най-силен. Достатъчно е да спомена няколко имена, едно от тях е на Светлин Танчев, който е завършил финанси в Харвард и има 15 години опит и в САЩ. Два мандата депутат, той беше и наш представител в миналия парламент, а сега ще е нашият финансов министър. Имаме силен екип в лицето на нашите партньори - земеделците, "Гергьовден", ЛИДЕР, има още партии, които се присъединиха към нашата коалиция. Новото, което мога да споделя, е, че ще имаме силна гражданска квота. Ще поканим хора от създадената във Фейсбук група "АНТИ-ГЕРБ".
- Ще споменете ли конкретни имена от водачите предварително?
- Някои от тях не са тайна като Росен Петров, Николай Бареков, Светлин Танчев. Залагаме на качествени юристи, журналисти, икономисти, лекари, спортисти, въобще хора ерудити в своята област. Две известни имена от гражданската квота са Любен Дилов-син и Нора Стоичкова, която е колега журналист. Проф. Мирослава Кортенска също може да се счита за ярък граждански представител, макар че е член на нашата партия, евромайките също. Важно е да покажем, че в обществото има енергия за промяна и хората искат тя да се случи сега.
- Решихте ли вие къде ще поведете листата на ББЦ?
- Бях номиниран от 31 структури на партията и в момента вземам трудно решение. Колебая се между родния Пловдив, където срещу мен ще е Бойко Борисов, Варна - където съм поел ангажимент, и Благоевград. Там, водената от Цветан Цветанов листа на ГЕРБ е много слаба и аз мисля, че можем да удвоим резултата от евроизборите. Търсим с кастинг наш представител патриот, който да поведе листата на ББЦ в Кърджали - известен като бастиона на ДПС.
- На кого ще разчитате в предстоящата кампания?
- Разчитам на много заслужили деятели на ББЦ, които са с мен от първия момент. Например Мария Календерска, която е и председател на Контролния съвет на ББЦ. Тя е от първия момент на създаването на ББЦ, но стана по-популярна като жената до мен и майка на втория ми син Александър. Мария е неизменна част от формирането на партията и заслугите й за успеха ни са големи. Бих добавил и адвокат Дяко Дяков, който познавам от моето детство. С него заедно сме изградили навремето младежкото СДС в Пловдив. Говоря за хора от нашите редици, които през последните 2 години раздадоха енергия, емоция, ако щете и здравето си, за да я има алтернативата за хората ББЦ.
- Как е малкият Александър, как изкарвате лятото с Ники-Джуниър?
- И за двамата нямам време, за жалост. Радвам се на всеки миг с тях. В лицето на Мария Александър има една прекрасна майка, която дава всичко от себе си. И се надявам, че Александър няма да има нищо против, ако майка му се впусне в една предизборна кампания и бъде една от малкото българки, която два месеца, след като е родила, освен че се е върнала на работа и ще успее да допринесе и за промяната в държавата. Промяната я иска целият български народ. И програмата на "България без цензура" ще я направи възможна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай