Черна завист погубила Алекс

Веселин Тодоров

Черна завист погубила Алекс | StandartNews.com

Вчера Атанаска Георгиева е направила пълни самопризнания за убийството в Областната дирекция на полицията в Бургас, съобщи "Дарик"

Поморие. Черна завист погуби малката Алекс, убедени са хората в Поморие, след като полицията задържа за убийството Атанаска Георгиева. "Атанаска живее на тавана, мизерства, няма семейство, няма деца. Изоставила двете си момчета на другия край на България, живее като несретница. В същото време вижда тези хора - богати, карат скъпи коли, ходят в чужбина и имат прекрасни деца", споделиха пред "Стандарт" съседите на почерненото семейство на бизнесмена Веселин Тодоров.

"В един момент си е казала - те имат всичко, а аз нямам нищо, и решава да въздаде правосъдие", категорични са те. Инак полицията работи върху няколко версии, включително и искане на откуп. Действително е имало обаждане с преправен глас Тодоров "да приготви пачките", но разследващите не изключват да е за замитане на следите.

Веселин Тодоров: Един е държал детето ми, друг го е душил

Северина и Атанаска са изроди, казва бащата на момичето Веселин Тодоров - Германеца

- Г-н Тодоров, моите съболезнования за детето. Трудно е в такива моменти да се говори. Знаете ли кой и защо посегна на детето ви?
- За себе си знам, че извършителите са няколко. Задържаната Атанаска е имала съучастници. Това са сестра й Северина и майка им Светлана. Те двете са много големи изроди и са много хитри. Разбрали са се Атанаска да поеме цялата вина и да твърди, че е извършила убийството сама. Аз обаче съм сигурен, че те са й помагали. По тялото на детенцето ми има много отоци и синини. По ръчичките и по крачетата - там, където са го държали, отоците са се получили от това, че някой го е стискал здраво, за да не мърда, а друг го е душил през това време с найлонова торба. Сам човек не може едновременно да направи това нещо.
- Но вие знаете, че няма други задържани нито заподозрени, нали?
- Да няма, но се надявам, че полицията и прокуратурата ще разкрият напълно това изродско престъпление и всички, които отнеха живота на детенцето ми, ще бъдат наказани.
Sms, които се получиха от телефона на Алекс и бяха изпратени на жена ми, са написани много грамотно. Само Северина е толкова грамотна. Останалите не могат да напишат смислен текст без грешки. Друг факт - преди да изпратят sms са сменили телефоните. Извадили са картата от телефона на Алекс и са я сложили в друг мобилен апарат. Този телефон се знае кой е. Това е телефонът на Северина. Ще ви кажа направо, това са жени изроди, те не са хора. Тази Атанаска сега играе, че е някаква шизофреничка, прави се на луда. А Северина е истински изрод. Завъртя главата на Весо и тя се разпорежда в хотела, той не изтрезнява. Натресе му майка си и двете си сестри. Целта им е да му вземат хотела.
- Вие говорихте ли с някоя от тях след убийството?
- Видях вчера в полицията Северина. Нарочно беше довела малкото си дете на две годинки и както седеше, започна да го щипе и стиска, нарочно, за да плаче. Направих й забележка. Питах я: "Защо сега го щипеш това дете?". А тя знаете ли какво ми отговори: "Ами какво да правя от три часа ме държат тук. Сега ще видят как ще осъдя цялата полиция".
- Тези хора искали ли са ви пари?
- Да. Дадох на Веселин преди година 10 000 лв., но той ми ги върна. Преди няколко дни, докато бяхме на почивка с жена ми в чужбина, една от сестрите, не помня коя точно, е отишла при големия ми син и му е искала голям заем. Но той й е отказал. И аз да бях там, и аз щях да откажа. Аз с тези боклуци не искам да имам отношения. Подозирам, че и Веселин Тошев може да е знаел, но не вярвам да е замесен. Защото той е умен човек и за да си осигурят алиби двамата - Веселин и Северина, отиват в ресторант "Царевец". В 12 ч вечерта от ресторанта ми звъни сервитьорът Милен, който преди работеше при Весо и ми дава да говоря с един друг, който не съм виждал от година. Казаха, че разбрали, че детето е изчезнало и ме питат вярно ли е. Аз излъгах, че не е вярно. През това време Веселин и Северина са били в ресторанта, откъдето ми звънят другите. Искали са да разберат какво знам и как се чувствам.
- Вие познавате ли добре Атанаска, сестрите й и майка им?
- Познавам ги бегло. Но ще разбера всичко за тях. Тук има нещо много гнило около тези четири жени. Северина пък, преди да дойде в Поморие, е била женена в Хасково. Майка й се мести да живее при нея и какво се случва скоро след това - мъжът на Северина е намерен удушен.
- Какъв според вас е мотивът за това убийство?
- Мога само да гадая и да подозирам. Може би първият замисъл е бил действително да я отвлекат и да ме изнудват за пари.

Но детето ми е едро, много силно, тя беше и много оправна. Сигурен съм, че е започнала да се съпротивлява и да крещи. А ние с жена ми се намираме през това време на метри от нея и те го знаят. Знаят, че ще я чуем. И когато е започнала да крещи и да се дърпа, са я удушили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай