Абигейл Спенсър: Ако преоткрием миналото, ще променим бъдещето

Да подкрепим фантазията - може да се превърне в реалност, казва звездата от "Пазители на времето"

Абигейл Спенсър: Ако преоткрием миналото, ще променим бъдещето | StandartNews.com

"Пазители на времето" е сред най-вълнуващите тв сериали, които владеят страстите на зрителите от различни поколения. Сред създателите на приключенската екшън поредица, която тръгва премиерно по Fox от 13 септември - всяка сряда от 22 часа, са Ерик Крипке (Revolution, Supernatural) и Шон Райън (The Shield). Мистериозният престъпник Флин (Горан Вишнич) успява да открадне най-съвременен модел машина на времето. С него той възнамерява да унищожи Америка - такава каквато я познаваме, като промени миналото й. Единствената надежда е в неочакван екип: Люси (Абигейл Спенсър, „Превъзпитание") - професор по история, войник (Мат Лантър, „90210"), Руфъс (Малкълм Барет, „Войната е опиат") - учен, който трябва да използва прототипа на машината, за да се върне във времена на кризисни събития от миналото. Освен че не бива да променят миналото, те трябва да бъдат винаги и една стъпка преди своя опасен враг. Но ще може ли този добре подбран екип да разкрие мистерията зад всичко и да сложи край на безредиците, преди да е станало прекалено късно? В другите роли са Сакина Джафри („Проект Манди"), Патерсън Джозеф („Останалите"), Сузана Томпсън („Стрелата"), Клаудия Думит („Скандал").

Ето какво споделя Абигейл Спенсър пред тв канала за емоциите и ролята си в «Пазители на времето».

- Абигейл, как бихте описали "Пазители на времето» на някой, който още не го е гледал?
- Най-общо като забавна, екшън, приключенска, историческа драма - подходяща за цялото семейство. Наистина е за всички. Нито един зрител не бива да бъде изключен. Действието е доста заплетено. След като синът ми погледа, веднага започна да задава въпроси. Той е само на 7, но поиска да знае какво предстои да се случи. "Мамо, какво ще стане?", запита той. Преподавали са им за Хинденбург в училище.

- А вие научихте ли много по време на снимките на сериала?
- Разбрах доста неща за Хинденбург. Във втори епизод се пренасяме в 1865-а:

в нощта, когато е убит Линкълн

Той е една от четирите планирани жертви. Трябвало е да бъдат убити още вицепрезидента Андрю Джонсън, държавния секретар Уилям Х. Сюърд, генерал Грант.

- В редица аспекти това е сериал "епоха" – както е усещането да участвате в подобна продукция?
- Различно е от сериали тип "Момчетата от Медисън авеню". Хем е в онези времена, хем е за съвременна жена, която се връща назад във времето, слагайки наметалото на съответната епоха. Тя трябва да направлява Руфъс и Уейт към Флин, техният антагонист. Но защо ли изобщо се опитва да промени историята?

- В Холивуд имаше американски президент от африкански произход преди това да се случи в действителността. Сега, имайки пред вид вашия персонаж, колко важно би могло да се окаже това? Дали ще доведе до промяна в полза на силните жени?
- Понякога хората могат да превърнат въображаемото в действителност. Тази промяна е възможна, когато бъде добре представена и подкрепена. Снимах едновременно пилотния епизод на Timeless и четвърти сезон на Rectify. Когато трябваше да взема решения за предстоящите ми проекти, не си представих образа на Люси в други филми. Има много различни моди, но моята героиня води с ума си - не просто с тялото си. Затова се надявам чрез нея да бъда част от тази промяна. Люси осмисля света по един по-сложен начин. Двете с нея реално има какво да постигнем.

- Косвено усещате ли какво би представлявало пътуване във времето?
- Дали безграничната фантазия може да променя времето? Дали нещата са станали по-плашещи?

За първи път в живота си изпитах страх

Наистина се почувствах несигурна. Дали тази несигурност беше породена от страха? Тогава отидох в стаята на сценаристите. Въпреки че сме забавен, ентъртейнмънт сериал на NBC, трябва да знаем зад какво заставаме. Шон Райън и Ерик Крипке ме увериха, че в момента живеем в едни от най-сигурните периоди, които светът изобщо е виждал някога. И единственият начин да променим бъдещето си, е като преоткрием миналото си.

- Има ли конкретно историческо събитие, на което бихте искали да сте свидетел - което да посетите, връщайки се назад във времето?
- Париж през 60-те. Неговата арт сцена. Всъщност бих била щастлива в Париж във всяка епоха. Или под прикритието на мъж във времената, когато се е пишела Конституцията. Мечтая да се върна в 40-те и да бъда с Кетрин Хепбърн и Кари Грант - като във филма "Всичко за Ева". Просто съм неутешим филмов фен.

- Какво тук и сега ни кара да мислим за промяна на настоящето?
- Всички сме тревожни за бъдещето. Ето изборите, например. Каквото и да си мислите за тях и за резултатите им, те просто отговарят на случващото се, отразяват действителността. В момента съществува огромно усещане за предпазливост, отчужденост, несвързаност – никога досега не сме ги изпитвали.

- Някои от датите, които споменахте, като 1865-а, например, са известни на всички заради събитията - в случая покушението над Линкълн. Но с какво са забележителни останалите? Например - Вегас през 1962-ра, Германия през 1944-а епизод от войната ли е?
- Във Вегас във фокуса е Рат пак (термин в медиите за неформална група от актьори и певци, които участват в програмите на казината през 50-те и 60-те - бел. прев.). А ние се впускаме по следите на Джудит Кембъл - любовница на Дж. Ф. Кенеди. И наистина показваме неща от онова време и онази сцена, за които никой не е и подозирал. През 1944-а показваме съпротивата на Алианса – за това също не се знае много. Мисля, че хората ще са много заинтригувани от темите, които изследваме и представяме, защото

разкриваме познати събития по напълно нов начин

Заобикалящата среда в този сериал е много различна. "Rectify" беше малка, събрана драма, напълно центрирана около сценария и актьорската игра. Без специални ефекти или сцени с преследвания на коли. Гонките с автомобили се случват, но те не променят нищо между хората. В "Пазители на времето" създаваме образите в тяхната крехкост. За мен и героинята ми е много подходящо да присъствам силно физически и да играя леко наивистично. Като човек, който никога не е спасил никого от нищо. Забавно е да изследваш възможностите на екшън комедията и приключенския жанр.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай