ВИП-билети за 90-годишния юбилей на Старозагорската опера

ВИП-билети за 90-годишния юбилей на Старозагорската опера | StandartNews.com

Открита е и специална дарителска сметка, в коята всеки старозагорец ще може да даде своята лепта за любимата опера
Стара Загора

По 50 лв ще струва билетът за празничния концерт-спектакъл за 90-годишния юбиейл на Старозагорската държавна опера. Това обявиха инициаторите на благотоворителната проява с призив към всички старозагорци да я подкрепят. Концертът, в който ще участват хорът, оркестърът, балетът и най-дборите солисти, е на 5 юни под наслов „Настроения от Виена и Венеция". Увертюри и откъси от любими опери и оперети ще чуят меломаните. След края на спектакълът балерините на операта канят зрителите на танц и чаша вино във фоайетата на оперната зала.

Инициативата да се подпомогне най-старата извънстолична опера, която в момента е в тежка финансова криза, е на общината и на още 16 неправителствени организации. Сред тях са търговско-промишлената палата, клубът на работодателя, обществения дарителски фонд, агенцията за регионално икономическо развитие, местния Ротари-клуб, двата Лайънс-клуба, Зонта-клуб, гражданския клуб „Липа" и др.

Старозагорската фондация „Обществен дарителски фонд" е открила и специална дарителска сметка, в която всеки старозагорец също ще може да даде своята лепта за любимата опера. Както е известно, Старозагорската община вече отпусна 150 хил. лв за покриване на неотложните плащания, но операта има още близо 700 хил. натрупани стари задължения. Търсенето на меценати и приятели, които да подмогнат трупата в трудния момент, ще бъде постоянна задача, обяви неотдавна новият директор на Старозагорската опера Огнян Драганов. Това ще бъде основната мисия и на сформирания управленски борд, в които влизат широк кръг от експерти, музиканти, мениджъри, наши и от чужбина, представители на общността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай