09:00 ч.

17.02.17

2 мин.

0

9

0

Споразумението е като Дамоклев меч за нас

от Кольо Парамов, финансов експерт |

Споразумението е като Дамоклев меч за нас

Най-големият проблем си остава ГМО, които ще започнат безпрепятствено да нахлуват у нас


Ползата от СЕТА е една единствена и тя се заключава в условието, че България вече ще придобие един ускорен вариант за решаване на проблема с визите. Всичко друго обаче е вреда. Тръгваме от най-високо ниво- държавата. Ако ние попаднем под ударите на транснационалните монополи по вътрешноразпоредителния режим на територията на страната и приемем условията такива, каквито са в споразумението, това означава, че от нас няма да зависи нищо. Има много голяма вероятност част от сектори в нашата икономика да бъдат блокирани. Има много вероятност ние да не договорим достатъчно добри условия, както направихме примерно, с "Дънди прешъс" и с някои други. На 1800 кг добив на злато годишно в България ние получаваме цифром и словом само 18 кг злато, т.е. 1 %.


Второ, има няколко работи, които правят много голямо впечатление. Например, работата на платените лобисти на корпорации, които веднага, особено след Брекзита, се активизираха твърде много. Ако разгледаме модела на целия внос и износ между ЕС и Канада, от 2015 г. ЕС изнася за Канада стоки и услуги за 35 млрд. евро, а внася за 28 млрд. евро. Най-големият, фундаменталният проблем, според мен, си остава, ГМО и всичко онова, свързано с тези храни, които ще започнат безпрепятствено и безконтролно да навлизат на българския пазар.
Мултинационалните компании ще направят бази за преопаковане на територията на Европа и всичко онова телешко месо, други месни продукти, животни, хранени с ГМО, директно ще пристигат без никакви засечени указателни информационни табели и всичко останало по тази схема. Това е най-голямата опасност в момента за България.
Безвизовият режим с Канада има интерес за българите дотолкова, доколкото този, който е решил да отиде да работи в Канада, и сега може да го направи. Защото той трябва да е подготвен с френски и английски език на върховно ниво, да е минал теста на приемането и осигуряването на влизането с работа, трябва да бъде осигурен и т.н. Ние няма да можем да използваме този имигрантски тип поток, който арабите и някои други използват в момента, заради войните в техните страни. Споразумението е перфектно за мултинационалните компании, то отваря широко хоризонта за моделиране на коренно различен пазар, за завладяване и за конкурентноспособност и за такива слаби държави като България, която едва свързва двата края на база доходна политика и всичко останало, е един Дамоклев меч.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

хахо · 21:50 · 20.02.2017
Ясно е,че за златото, са ни наиграли нашите политици,но за ,,СЕТА'' е напълно прав-вие които защитавате тези търговски споразумения за имате ли деца-тази вредна храна до какво мислите ,че води?
Потребител · 19:48 · 20.02.2017
Аман от такива ,,анализатори", като този господин.Защо не каже нещо за Китай и стоките им заливащи цял свят, заради ниските цени? Те са заплахата за България, а не Канада.
Потребител · 11:10 · 20.02.2017
Тъпанар,казаха ми че в ДС е нямало никога ченгета,а О.Р.-та,но те са били умни,за разлика от теб.Доносниците пък са били от среди като твоята.Вероятно е и ти да си бил,а сега се пенявиш,,правейки се на антикомунист и демократ.Как се получи,че мнението ти се публикува 10 мин. преди реалното време.Сигурно грешка?Цървул!
Потребител · 11:02 · 20.02.2017
Вие пък сте по-долни и от болшевиките,защото сте злобни,тъпи и алчни.Добитък,който се прави,че разбира от нещо.Цървули.
x · 11:12 · 19.02.2017
Тоя е ченге от бившата ДС!!!
Потребител · 10:58 · 18.02.2017
Водата - най-добрия диуретик - виж на http://www.zaveshtavamvizdrave.com/2016/06/vodata-naj-dobriq-diuretik.html
Потребител · 12:22 · 17.02.2017
домоклев меч е за такива като теб, гниди мръсни, по големо ГМО,от болшевиките има ли изобщо
Потребител · 12:19 · 17.02.2017
а защо бе кретен получаваме КОЙ подписа договора ако златото не се изнася във вид на руда, договора е 50%, или ни дължат 900кг, ,иКОЙ, пак върна закона за концесиите какво трябва да стане те, африканците ги лъжат с 3%, ние сме по тъпи и от африканците, значи, и никаква канадска фирма не е това , болшевиките са си регистрирали фирма в канада, и по точно КОЙ
Потребител · 12:24 · 17.02.2017
@Потребител ЗЛАТОТО ГО ДАДЕ МАНГАЛА КОСТОВ.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент