Рокер спря шествие, за да предложи брак

Хиляди фенове на бързите машини се събраха край Разград

Рокер спря шествие, за да предложи брак | StandartNews.com

Хиляди мотористи от България и чужбина пришпориха машините си, за да се съберат през уикенда на поляната в местността „Пчелина „ край Разград. Там за 15 ти път се провежда мотосбора, организиран от местния рокерски клуб „Лудогорски братя".

„Най-нетърпеливите пристигнаха още в сряда,... не във вторник. Тук местото е отлично за уикенд. Идват цели семейства. Например фамилия от Добрич пътува в два лъча. Мъжът е моторист, идва яхнал машината си. Жена му с децата пристига с кола и каравана, за да е удобно на семейството. Използват мотосъбора хем да се видят с приятели, хем да си направят излет сред природата". Това обяснява Малкия заек, както е известен сред рокерското братство заместник председателят на клуба домакин Йордан Атанасов.

Докато Данчо следи как се спазва програмата, председателката Десислава Петкова координира рокерите за традиционното им шествие из Разград. „Тази година имаме хубави изненади. В петък вечер при откриването на събора депутатът Десислава Атанасова ни подари иконата на Свети Иван Рилски, да ни пази и закриля. В сбирката ни тази година се включи и фондация „Искам бебе". Техни активисти са запалени рокери. Винаги са сред нас. И на този събор решихме да организираме дарителска акция за поодпомагане двойките с репродуктивни проблеми. Тук на поляната са все млади хора, двойки с деца и такива, които ще имат деца. Моторите, купона, бирата и любовта вървят ръка за ръка", дяволито се усмихва Деси и ни подсказва да тръгнем с колоната, за да не изпуснем най-голямата изненада. Каква ще е тя организаторите не казват.

Точно по обяд, когато мощните машини раздират с рева си тишината на горещия августовски ден, две момчета и две момичета нетърпелииво пристъпват на моста край площад „Ларго" в Разград. Двете двойки, едната от които чака дете, държаат в ръце саморъчно изписан траспарант. На него 33-годишниият майстор на пици Гошко от Силистра сам е изписал: „Ще се омъжиш ли за мен Инна?" Момичето не знае, че нейният любим смята да й предложи брак. Тя се вози с него на мотора сред колона от още хиляди рокери. И когато шествието приближава високата естакада, от там се спуска посланието.

Държат го приятелите на младите влюбени. Стресната колоната спира, Гошко скача от мотора, сваля каската и пада на колене пред Инна. Тя изненадана и торгната до сълзи се усмихва и клати глава с съгласие, а рокерите форсират металните зверове и ръкопляскат. Импровизираното шоу събира очите на десетките разградчани, които в този час са изпълнили кафенетата и пейките по площада. Всички се радват на щастието на двамата млади от Силистра. Вдъхновени членовете на Клуба на разградските любители фотографи щракат кадър след кадър, а секунди след вълнуващата изповед социалните мрежи се изпълват с кадри от рокерското шоу.

„Прилича му на мотосъбора в Разград да стане място за създаване на ново семейство. През тези 15 години история, много моотористи намериха тук своите половинки. Много деца бяха заченати в палатките наоколо и пораснаха тук."обяснява ни Йордан Малкия заяк. Докато той се мъчи да си спомни кои негови приятели са се загаджили на тази поляна, детско моторче дава газ по трасето. Яхнал пърпоретката Максим вози отзад малкия Самуил, който е само на 18 месеца, но вече знае как да се държи на седалката зад батко си. Двамата малчугани са едни от многото хлапета, родени с бензин в кръвта, предаден им по наследство от бащите им рокери.

„Много мотосъбори у нас вече изчезнаха от националния рокеерски календар. Днес не е лесно да се организира няколкодневен празник на хиляди хора, които носят свободата в сърцата и мразят забраните и ограниченията.Нашият вече отбеляза 15-то си издание. Надяваме се да продължим да го организираме и в следващите години.", споделя оптимизма си лидерката на „Лудогорски братя" Десислава Петкова.

Докато тя ни припомня историята на рокерския празник на „Пчелина" покрай нас, стегнат с каска минава Андреас, от Северен Рейн- Вестфалия.Германецът е един от заклетите рокери, който всяка година реве с мощната си „Ямаха" в колоната на българските мотористи. За да не изпусне купона на „Лудогорси братя", той планира отпуската си съобразно датата на събора в Разград. Специално пристига у нас за мотосъбора в Разград и смята да продължи да го прави.
Тази година най-голям фурор предизвика Групата на музикантите от Варна. Техни хора дойдоха с мощни мотори, каквито не моожеш да видиш всеки ден. Валери Радев е яхнал своето 650 кубиково „Судзуки", което е почтии ккато автомобил." С тези машини в Америка мотористите пресичат континента от Източния до Западния бряг.За нас е радост и гордоост, че такъв звяр реве в колоната ни, когато правим 25 километровата си обиколка от „Пчелина" до Разград и обратно, не крие емоциите си местен рокер.

Строени като за снимка, шестващите мотористи даваат газ обратно към лагера, където купонът продължава. В събота вечер на сцената излеза рокаджийката Милена, защото след толкова мноого газ, бира, емоции и приятелство всички искат да изреват заедно „Неам нерви!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай