Парламентът на зелените човечета

Парламентът на зелените човечета | StandartNews.com

Заимов ще бори Дарт Вейдър с чинията на Бузлуджа

Броени вече денонощия преди този парламент окончателно да се разпусне, БСП, в лицето на депутата от гражданската квота Мартин Захариев, направо изби рибата, като внесе невиждан по замисъл и обхват законопроект за космическата дейност. Законът урежда дейностите по "изстрелване, летателна експлоатация, насочването и приземяването на космически обекти, извършвани на територията на българската държава или от пространствата, поставени под юрисдикцията на българската държава, или извършвани от български физически и юридически лица, както и всички други дейности, свързани с научното изследване и използване на космическото пространство".

До тук добре - понастоящем повече от десет държави имат законодателна уредба на космическите дейности, както се мотивира и бившият редактор на "Плейбой България". После обаче

започва истински триумф на абсурдите

"Приемането на Закон за космическата дейност е първа и необходима стъпка за гарантиране на националната сигурност срещу непознати досега заплахи като използването на космически технологии за терористични цели (космически тероризъм) и космическото пиратство, което се очаква да се появи като нова, еволюирала форма на проблема за морското пиратство в Индийския океан", обяснява още Мартин Захариев.
Подобна идея свидетелства за две неща - или че на депутатите вече не им пука от нищо и са решили да се гаврят с избирателите, или че депутатът Мартин Захариев гледа прекалено много фентъзи екшъни. А може и за двете.
Смахнати закони има в цял свят, особено в англосаксонския такъв, където властва прецедентното право. В щата Арканзас не може да носиш пчели в шапката си, а в Тампа, Флорида,

нямаш право да разхождаш крокодил по улицата

- все реликви от отдавна отминали епохи. В случая обаче явно не става въпрос за култ към традициите, подхранван от историческа носталгия по славните имперски времена, а за чиста проба мания за преследване.

Предполага се, че най-напредналите в космическите технологии страни - САЩ и Русия, нямат нужда да ни атакуват от Космоса, след като и без това ни притискат по суша и море - чрез концесии за шистов газ и "Южен поток". Баш терористите от Близкия изток пък са толкова далеч от подобни възможности, колкото е от Маракеш до Мека. Значи остава опасността да ни връхлетят зелените човечета, за да ограбят и завладеят милото ни отечество. Само дето няма да знаят къде са попаднали. Ние вече космическа отбрана си имаме - братята роми за отрицателно време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай