На Международния панаир в Пловдив е елитът на активния бизнес

На Международния панаир в Пловдив е елитът на активния бизнес | StandartNews.com

Д-р Иван Соколов работи в Международен панаир Пловдив от 2007 г., като през годините е заемал различни ръководни позиции. Има висше икономическо образование от УНСС и специализация „Стопански ръководител". Работил е като инспектор в данъчната администрация, бил е изпълнителен директор на инвестиционен фонд "Съединение". Преподавател в Европейското висше училище по икономика и мениджмънт и във Варненския свободен университет. Почетен консул на Република Чехия в Пловдив.
-----

Днес започва 73-ото издание на най-престижната технологична среща на Балканите. Отново ще направим едно пътешествие в света на бъдещето, защото фирми от близо 40 държави показват авангардни продукти.
Ние винаги се стремим да отваряме опции, позволяващи на компании от нови браншове да се представят на най-авторитетния делови форум за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа.

Тази година включваме нови прояви, а именно - „Галерия Имоти", експозиция на едра строителна техника за инфраструктурни обекти, международно състезание по електронни спортове и други. Благодарение на тези инициативи и на нарастващия интерес към Международния технически панаир, неговото 73-о издание стартира днес с 20% ръст на изложбените площи. По-силно е и чуждестранното присъствие. Очевидно бизнесът има да покаже много нови неща.

Неговата активност се дължи както на следкризисното оживление, така и на ясните и добре преценени приоритети на държавата в областта на икономиката. Сред акцентите са: развитие на индустриалните зони като двигатели за растежа на сателитни бизнес сегменти и цели региони, активизиране на износа и вноса, участие на България в Четвъртата индустриална революция. Това дава основание на предприемачите да бъдат по-смели и по-креативни, както се вижда на Международния технически панаир. Стабилизиране и подем са думите, които най-точно описват състоянието на бизнеса, ако съдим по експозициите, представящи постиженията на 21.век. Вижда се амбицията да се произвежда по нов начин. Личи мощната промяна, която започва във всички сектори на икономиката.

Международният технически панаир се превърна в ревю на технологиите, които бързо навлизат в практиката. ЕСЕН 2017 представя големия обрат в начина на производство и в начина на живот. Деловият форум отново събра елита на активния бизнес. Благодарим на всички участници, че избраха да представят тук своите иновации, и на нашите партньори, с които реализирахме новите инициативи. Надяваме се всичко това да бъде полезно за посетителите специалисти и да намери продължение в тяхната дейност. Надяваме се оптимизмът, който се усеща сега, да е още по-голям на срещата ни догодина. През следващите шест дни Международен панаир Пловдив ще посрещне близо 45 000 посетители от страната и чужбина. Разглеждайки една от най-известните забележителности на града, те ще усетят и атмосферата, с която той ще бъде Европейска столица на културата през 2019 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай