Ислямистите са като комунистите

Ислямистите са като комунистите | StandartNews.com

Слeд атентатите в Париж всички започнаха да цитират Самюъл Хънтингтън и неговата теза за войната между цивилизациите. Между тази, която условно наричаме евроатлантическа - тоест християнска - и исляма. Това изобщо не е вярно. Защото ислямът не е цивилизация. Всъщност е политическа доктрина, прикрита с религиозен камуфлаж. И не може да покрие понятието цивилизация. Най-малкото, защото предварително изключва от обществото половината от собствения си свят. Всеки се досеща, че става въпрос за жените, които не са пълноценни същества, могат да бъдат убити сравнително безнаказано, изгонени по най-бързия начин и т.н. Не говорим, че трябва да бъдат опаковани като пашкули и да имат само една цепка за очите, колкото да гледат в тенджерите и тиганите.

Но това е най-малкият проблем. Основното е, че ислямът като идеология не се различава от комунизма. Той също претендира за единствена истина, която трябва да победи в целия свят. Така както учеха Маркс и Енгелс и което се опитаха след 1917 г. да реализират Ленин, Троцки и по-късно и Сталин - световна съветска държава. Слава Богу това не стана, но до 1991 г. Русия си беше изгубила истинското име.

Чисто военно решение на проблема с ИДИЛ, разбира се, има. Достатъчно е от едната страна да тръгнат 82-рa и 101-вa дивизия на САЩ, а от другата - Таманската и Кантемировската дивизия от руската армия, и всичко ще свърши за две седмици. Могат дори да си устроят римейк на срещата на Елба някъде по Тигър или Ефрат.

Но това няма да унищожи ислямския фундаментализъм, нито ще спре тероризма. Те могат до бъдат елиминирани единствено по битов път и така да се постигне хармония между двата свята. Нека отново България да даде нещо на света - този път като модел на един модерен ислям. Затова наистина е нужно много време, доколкото в битов смисъл мюсюлманите по нашите земи са били под "българско робство". И са разбрали, че е по-добре да имаш само една жена, отколкото 4, и че Аллах няма да се разсърди чак толкова, ако употребяваш алкохол. Другото е едно и също - и празниците, и постите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай