20:40 ч.

05.01.18

2 мин.

0

8

0
Хард еколозите са новите комунисти

Ако следите спора за втора кабинка на Банско, в последните дни трябва да ви е станало ясно, че той, както и развитието на ски туризма у нас като цяло, изобщо не са екологични въпроси, а коренно различни концепции за икономическото развитие на България. Публикуваните планове на концесионера показаха, че новият лифт минава по или край вече съществуващи трасета, като за всяко отсечено дърво са заложени пет за залесяване. И че ски зоната винаги е била отредена за 2, а не за 48% от Пирин.


Да не говорим, че България има в пъти по-малко ски съоръжения на 1000 кв.км. площ, сравнено с почти всички останали европейски държави със ски туризъм. В много пъти по-малко, а там продължават да строят!


На базата на последните проучвания 67% от българите смятат, че втори лифт трябва да има, а 64% от допитаните посочват, че "т.нар. еколози" тенденциозно обслужват чужди интереси.


Къде всъщност се крие проблемът в дадената ситуация ?


Отговорът е в едни 58%, които вярват, че това облагодетелства само най-богатите. И някой си играе с тези, обусловени отнечестния преход, страхове....


Да, през последните 30 години някои хора забогатяха на ръба на закона в България. И да, част от тях, до 2008 г.строяха без мярка и правила! Но вече сме 2018 г. и не се съмнявам, че екологичните норми ще се спазват, както и че бизнесът е научил уроците на срива отпреди 10 години. Затова сега големият коз на опонентите на втория лифт е, че концесионерът ще изкара много пари.


Защо все още се чувстваме зле, когато този, който е вложил най-много, печели най-много? Така е по цял свят. Това е естеството на капитализма, който не винаги е справедлив, но другото го пробвахме и не става! 100% истина е обаче, че печелят и хиляди хора в различните отрасли, защото нито една сфера в икономиката не е сама за себе си.


Що се отнася до екологията, в България 45 години развивахме тежка индустрия. „Кремиковци" до скоро пушеше край София и никой не протестираше, а сега са проблем лифтови кабинки на въже във въздуха.


Няма здрав разум, който да вярва, че казусът е екологичен. Просто зеленото е новото червено, а т.нар. хард-еколози са новите комунисти. И тъй като тук има много бедност и сбъркан преход, обществото се срамува да каже „стоп" на новите зелени болшевики! А „на Запад" от нас държави, общини и бизнес правят писта след писта и лифт след лифт... защото е еко! Време е да се отърсим от предразсъдъците на миналото и да тръгнем напред!


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 01:11 · 10.01.2018
В другите държави май лифтовете и пистите се правят доста по-високо и на глетчери, където няма много дървета
Потребител · 11:47 · 07.01.2018
Това да вярваш че протестите са екологични а не против олигархията , е като да вярваш че има Дядо Коледа. Или си малък или чакаш подарък!
Потребител · 10:49 · 07.01.2018
БСП използва всякакви средства да проваля правителството,еколозите са на хранилка на БСП,те сега излязоха като челен отряд на комунистите за тази година,ще пречат за Банско,за "Струма,ще доносничат(по рождение) в западни леви и жълти вестници,че България е най-зле,затова при българския казан в ада няма дяволи,винаги има по-големи дяволи от тях.
Потребител · 09:12 · 07.01.2018
О неразумни юроде...... защо всичко което не ви харесва го наричате комунистко??? Неграмотни олигофрени!!! Вашите майки и бащи залесяваха горите!!! Кой ви дава право да се бъркате в нещо което принадлежи на всички българи?
Потребител · 08:20 · 07.01.2018
Прост народ , слаба държава
Потребител · 16:40 · 06.01.2018
Тоя мишок и той акъл дава
Силвия · 14:25 · 06.01.2018
верно си е, а комунизъм в 2018 хич не звучи добре
Потребител · 12:19 · 06.01.2018
То само като им видиш лозунгите и плакатите ти става ясно...Крайно леви...Тъжно, много тъжно!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент