Dilov.info: Напускането на Евросъюза може да е фатално. Засега за кравите

Dilov.info: Напускането на Евросъюза може да е фатално. Засега за кравите | StandartNews.com

Докато българското човечество е втренчено в странния руски кадрил на първите ни държавни мъже, една трагедия разлюля западната ни граница. Кравата Пенка от кюстендилското село Копиловци се отлъчва от стадото си и преминава сръбската граница. Три дни по-късно е върната от доброжелателни сръбски селяни, които се грижели за нея. Сръбски доктор я е прегледал и пуснал по-живо по-здраво обратно в Татковината. Но! Нашите граничари викнали нашенски доктор, който отсъдил: кравата да бъде незабавно умъртвена, защото е напускала Европейския съюз. Вероятно има някаква такава разпоредба. „А тя е бременна", проплаква пред БНТ собстветникът й Иван Харалампиев...

Бременна, небременна – не може така! Вчера Лондон, днес кравата от Копиловци, утре Италия... Не може на който му скимне, да напуска ЕС!

Горе-долу така се произнасят и русофобите в България за последователните посещения на Радев и Борисов в Русия. Едва ли не напускане на Европейския съюз провидяха те в пътуванията до Москва. И социалните медии запращяха от справедлив гняв и искане за незабавна политическа смърт на президент и премиер. Отдавна твърдя, че ако русофилските и русофобски истерии в България можеха да правят ток, не ни трябва ни Белене, ни Козлодуй, ни Мариците. Наиситна щяхме да сме енергийния тигър на Балканите.

Сега... наистина - защо Радев ходи в Москва, не стана много ясно. Ама да иде някъде! По-добре ли е тук да стои? Както вика Драго Симеонов по повод новото начинание на Криско, „Криско пуснал вафли. Е, какво? По-добре ли е да пусне ново парче?!" Но задачата на Борисов е по-трудна. Някак само за нашите журналисти остана тайна, че разговори за газови и други хъбове са само претекст. Всъщност Борисов май трябваше да се опита да уреди среща на върха между лидерите на ЕС и Путин. Дали е успял, ще разберем тези дни. Със сигурност се е опитал. След Варненската среща с Ердоган, европейските мъдри старци (и най-вече немската баба) май започнаха да използват нашето момче като линейка. Опасявам се, че и извънземни да кацнат утре в Брюксел, първо ще им се организира среща на върха с посредничеството на Бойко. По възможност във Варна. Виж, прескачането до Киев е истинска загадка. Порошенко отдавна е в тотална изолация. Включително и от ЕС. Просто му броят дните до изборите и вероятно готвят свой човек за неговото място. По-диалогичен и за Запада, и за Изтока. Самите украинци в мнозинството си искрено го ненавиждат. Очевидно е нямало как Бойко да отиде директно на стадиона в Киев, трябвало е да се отбие и в президентството. За какво ли са си говорили?! Любопитно е, че този път Борисов не занесе на Путин кученце. Злите русофоби твърдят, че всички кученца, дето ги подаряват на Путин, отивали директно при корейския му зет.

Факт е, че отминава една от най-лудите дипломатически седмици на България – Папата, Киев, Москва, а вчера – и традиционната среща на председателстващия Съвета на Европа с постоянните дипломатически представители на страните-членки. По същото време Индже ще шета из Кържалийско. Не става дума за воеводата, а за кандидата за президент на най-голямата опозиционна партия в Турция – Муххарем Индже. Дано не го гръмнат като Индже от пет страни едновременно...

Абе, луда седмица! Как да не се развълнува човек! Ето, една наша известна журналистка не издържа и се разплиска в драматичен текст за бащинската среща между Папата и Борисов. Май след папеса Йоана друга жена не е предизвиквала толкова Ватикански вълнения! Да й простим, викам. Всяка любов е от Бога. Любовта към премиера също. Пък и 31 май е международен ден на блондинките. Хайде, заравяме тази тема с журналистиката, че „разровиш ли го - ще мирише и ще горчи като отрова". Между другото и това Вапцарово стихотворение става за маками и хиджаси. Съветвам попфолка да му обърне сериозно внимание, а пък „романтиката е сега в моторите" си е направо за рокерски химн!

Като рекох за блондинките, Световната здравна организация твърди, че след по-малко от 200 години щели напълно да изчезнат натуралните русокоски. Мисля, че това е много притеснително. Защото, колкото и да се напъват Волен Сидеров, Гала и Мая Манолова, няма да могат да покрият целия блондински спектър. Това е, прелюбезни читателю, отмина една драматична седмица на русофилите, русофобите и просто русите. Към Ботевото „трай душо, черней кожо" да добавим и едно "русовей главо", пък да ходим да си гледаме работата по спасяването на Европейския съюз, че вече и кравите захванаха да бягат!

Сетих се! Ако предложим на кравата Пенка от Копиловци онуй килимче от рози пред НДК, дето струва към 40 бона, дали пък няма да размисли и да не бяга повече от ЕС?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай