Червената армия не спаси ли и Христос?

Червената армия не спаси ли и Христос? | StandartNews.com

Чук,чук, чук – отекваха последните удари върху пироните приковаващи Спасителя към кръста. „Готово – каза римският легионер на другарите си – да го изправяме вече." Десетина крачки встрани ридаеха две жени прегърнати от попрегърбен старец. Римляните опънаха въжетата и кръста с прикованият към него страдалец се издигна и глухо се стовари в приготвената по-рано дупка в земята. От устата на Сина Божий се откъсна мъчителен стон.

Изведнъж иззад хълма се чу приглушено боботене, което се бързо се усилваше. Всички извърнаха главите си в посоката на този необичаен за тези земи тътен. Облак прах се приближаваше към кълма. Когато приближи на стотина крачки кръста, боботещият облак спря и присъстващите съзряха някакви непознати машини от които до кръста се подаваха мъже. На първата от тях се вееше червено знаме.

Така би звучала историята „Червеноармейци спасяват Христос" , разказана от проф. Иво Христов, ако Москва нареди. За жалост, една част от членовете на партията столетница все още не могат да се отърват от инстикта, да си „сверяват часовника" по Кремъл. Даже млади активисти с трепет чакат централната емисия на руското радио за да чуят заветното „Говорит Москва" и последващите го директиви. Репликата че Съветската армия е спасила българските евреи е по-страшна от „констатацията", че 80% от нашия народ са дебили. Защото, това е не само груба историческа лъжа, а е поведение на национален нихилизъм и безродство. Няма какво да се лъжем – малка страна сме, бедни сме. За съжаление, малко са фактите от новата ни българска история с които можем да се гордеем. Да се гордеем така, както със Златния век на Симеон Велики или пък с царстването на Иван Асен ІІ. И именно спасяването на евреите е един такъв факт – повод за гордост и национално достойнство. И защо все казваме евреите. Та те са били български поданици, наши приятели, колеги, съседи. Хора с които нашите деди са делили хляба си в окопите на Дойран, Завоя на река Черна или пък под стените на Одрин.

По времето когато Римокатолическата църква официално се прави на глуха и сляпа за нацистките зверства в потъналата в кръв Европа, българските архиереи водени от митрополити (даже не и патриарх, но с мисленето, смелостта и достойнството на такъв) се опълчват на немските искания. За да се стигне до репликата на митрополит Кирил, че ако евреите бъдат натоварени във влаковите композиции, той ще легне на релсите пред тях.

За Димитър Пешев и българските интелектуалци няма да споменавам – това и четвъртокласниците го знаят. Да, децата го знаят, но един български ПРОФЕСОР не го знае и твърди друго. Вярно, той не е професор по история, а по социология, но титлата го задължава да знае поне елементарно държавата в която работи. Неслучайно не пиша РОДНАТА държава, защото той е роден в бившия СССР, което му и личи във въпросното изказване.

И накрая ще задам една елементарна задачка за господин Професора: Да предположим че, неговото семейство е тричленно. Това според него означава че двама са дебили. Кои са те?

* Стен – най-масовият британски автомат през Втората световна война.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай