Заложихме на качество и достъпна цена

Заложихме на качество и достъпна цена | StandartNews.com

Милена Драгийска, управител на "Лидл България" и носител на наградата "Мистър Икономика 2011" за принос в развитието на земеделието и храните

- Г-жо Драгийска, какво стои зад тази награда, при положение, че за толкова кратко време успяхте да се утвърдите на пазара?
- Зад тази награда стои стройна организация, много желание, прозрачна политика на контакти с контрагентите. Ние сме един предвидим партньор. И, разбира се, сме изцяло обърнати към клиента. Заложихме на високо качество и достъпна цена, като доказахме, че това не е противоречие, а е абсолютно възможно постижение.
- Какво беше най-трудното в тази тежка година?
- Най-трудното беше да удържим на темпото, с което стартирахме и събудихме големи очаквания на потребителите. Това непрекъснато оправдаване на очакванията е наистина трудно, но е и приятно като ангажимент.
- Може ли държавата да помогне допълнително на бизнеса в задаващата се рецесия?
- Държавата има единствено ангажимента да осигури добра рамка за правене на бизнес. Но времената са трудни и ще продължат да бъдат такива в следващите месеци. Ние не можем да бъдем изолирани, така че сме се подготвили да преодоляваме трудностите.
- Ще се повишават ли българските стоки в големите вериги?
- Те и сега имат място при нас. Има български доставчици, с които говорим на един език, мислим еднакво и имаме едни и същи критерии за организация на работата. Неслучайно близо 1/3 от асортимента ни е с български доставчици.
- В добро място за правене на бизнес ли се превръща България?
- Нямаше да сме тук, както и много други компании, ако не се оценяваше потенциалът на България като бизнес среда, политическа устойчивост и настройка на хората да са отворени за нови неща. Така че заслугата е обща - на политиката, манталитета и новаторството, което българинът притежава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай