Виртуалната реалност прави децата общителни

Виртуалната реалност прави децата общителни | StandartNews.com

Американската организация с идеална цел "Common Sense" ("Здрав разум") публикува доклад, в който се говори за преимуществата на виртуалната реалност, съобщи "Лайф", цитиран от Дарик.

Въпросната организация се е заела с реклама на безвредни технологии. По мнението на нейни специалисти, виртуалната реалност помага на децата да станат по-социални и да изпитват по-голямо съчувствие към други хора.

Генералният директор на "Common Sense" Джеймс Стейър заяви, че виртуалната реалност е увлекателна технология, въз основа на която на даден етап децата могат да придобият важни житейски навици, свързани със състрадание и трезв поглед към бъдещето.

В рамките на изследването била извършена анкета. Според 60 на сто от интервюираните родители, децата им могат да получат негативни последствия за здравето си във виртуалната реалност. 38 на сто от родителите обаче са уверени, че виртуалната реалност ще допринесе децата им да придобият важни социални навици.

В доклада се отбелязва също, че трябва да сме бдителни при изследването на влиянието на виртуалната реалност върху децата. Причината за това е, че технологията може да има толкова силен ефект върху детето, че то да престане да различава виртуалния свят от реалността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай