07:35 ч.

22.12.17

1 мин.

0

0

0

Тази вечер е пикът на предпоследния звездопад за годината

от редактор |

Тази вечер е пикът на предпоследния звездопад за годината

Максимумът на метеорния поток Урсиди, предпоследният звездопад за тази година, може да бъде наблюдаван на 22 декември, съобщи ТАСС, позовавайки се на Московския планетариум.


Метеорният поток носи името на съзвездието Малка мечка (Ursa Minor), откъдето произхожда. Пикът му обикновено е или в деня на зимното слънцестоене, или следващия ден. Урсидите се наблюдават ежегодно от 17 декември до 25 или 26 декември.


Урсидите са най-северният метеорен поток и той може да бъде наблюдаван само в Северното полукълбо. По яркост и честота отстъпва на Джеминидите, които са характерни за началото на декември.


Напоследък активността му се е понижила до 10 метеора в час, но преди е била 90-120 метеора в час. Най-доброто време за наблюдаването на падащите звезди ще е след полунощ.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент