Шиниъд О'Конър посегна към свръхдоза

Шиниъд О'Конър посегна към свръхдоза | StandartNews.com

Калин Терзийски написа във Фейсбук, че
се кани да си тръгва от този свят

Преди Коледа се отключват не само мераците за купони, но и склонностите към депресии. Самоубийствени мисли и понякога намерения тормозят неизвестни и известни люде. В неделя и понеделник три именити личности дадоха знак, че преживяват криза.

Световният шоубизнес и феновете бяха разтърсени от писанията на Шиниъд О'Конър във Фейсбук, че смята да умира. 48-годишната певица се изля в поста си, пише TMZ. Бунтарката отишла в хотел "някъде в Ирландия", регистрирала се под измислено име и се нагълтала с медикаменти. За самоубийството обвинява семейството си. И твърди, че роднините, съпругът и децата й са показали "ужасяваща жестокост" и са извършили "кошмарна поредица от предателства" към нея.
"Взех смъртоносна доза. Няма друг начин да постигна уважение. Плаках в продължение на седмици. А те ми отговаряха да вървя на майната си. Моето семейство не ме цени", написа О'Конър. По-късно сайтът TMZ съобщи, че полицията е успяла да открие певицата жива и без опасност за живота някъде в Дъблин и да я предаде за по-нататъшно наблюдение на медиците. Порталът не уточнява дали тя наистина се е опитала да сложи край на живота си. През 2012-а Шиниъд беше приета в болница заради депресия и сподели пред почитателите си, че ще бъде извън борда няколко седмици, докато се лекува. Преди това пък написа на страницата си в Twitter, че е приела свръхдоза лекарства и поиска помощ от психиатър.
О'Конър е правила два опита за самоубийство по време на брака си с Бари Херидж, който по ирония е психотерапевт. През юли на 2015-а година Шиниъд отмени лятното си турне заради заболяване, като тогава диагнозата й не беше уточнена. О'Конър има повече от 10 албума и 30 сингъла. Световна известност получава с изпълнението на кавър на песента на Принс Nothing Compares 2 U. За албума I Do Not Want What I HavenТt Got ОТКонър получи "Грами" през 1991-а. Омъжва се четири пъти, има четири деца между 9 и 28 години.


Родните културтрегери пък прочетоха печално послание, което според Фейсбук е от писателя Калин Терзийски. То е пуснато на стената му в същата социална мрежа. "Чуйте ме сега. Може би скоро ще умра. Ще ми се на всеки, на когото съм направил добро, да го разкаже тук. В това има особен смисъл. Повярвайте ми", гласи стряскащото писание на автора на романа "Алкохол". "Опитах се да живея като писател. Пишейки. Оказа се, че не става. Ще трябва да се откажа, може би да умра. Защото не мога друго. Мога да благодаря на тия, които помагат да е така. Лека нощ", цитира "Блиц" Терзийски. Не е много ясно какво се случва онлайн, тъй като по едно време вчера профилът на писателя беше пълен със спам.
Мрачни мисли са налегнали и Джеймс Макавой, който напоследък става все по-добър в английски и американски кинохитове. Актьорът не крие, че мисли доста за смъртта. Той на 36, но е ужасен от възможността да си отиде от този свят. И това не му дава покой.


"Вероятно съм в средата на живота си. Не е толкова необичайно за някого да умре, преди да навърши 70", сподели Макавой. Но преди това да се случи, той е решен да научи 5-годишния си син Брендън за важните неща и как се постига успехът. "Синът ми ще има купища пари и много по-добро образование от мен. Всички деца трябва да получават еднакви възможности за развитие. Но образователната система става все по-поляризирана, което не подхожда на едно демократично общество", твърди шотландският актьор, чието състояние по някои оценки се равнява на 17 милиона долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай