Създават ръчен часовник за разплащане

Създават ръчен часовник за разплащане | StandartNews.com

Swatch SA и Visa Inc., заедно с Visa Европа подписаха споразумение, с което пускат в продажба нов ръчен часовник – Swatch Bellamy. Продажбите ще започнат в началото на 2016 г., като Swatch Bellamy ще може да се използва в търговски обекти навсякъде по света, където се приемат безконтактни, NFC-базирани (Near fields communication) плащания с Visa.

Напълно съвместим с отличителното ДНК на швейцарския производител, Swatch Bellamy съчетава вълнуващ, но функционален Swatch дизайн с най-съвременната технология за разплащания на Visa. Swatch Bellamy ще открие нова страница в модерната търговия, с нарастващата употреба на мобилни разплащания по целия свят.
Името на часовника идва от завладяващия роман „Поглед назад 2000-1887" от 1888 г., в който американският писател Едуард Белами предвижда утопичен свят, в който парите в брой са заменени с кредитни и дебитни карти. Белами е първият, който пише за такива карти, четиридесет години преди който и да е друг. От друга страна, „Бел Ами" означава още "добър приятел" на френски език.

Безконтактната NFC технология, използвана в Swatch Bellamy, използва високочестотни радиовълни, за да позволи комуникация между електронни устройства на къси разстояния, обикновено по-малко от 10 см. Новите Swatch Bellamy часовници имат световно известните цветове и страхотен дизайн, с които е известна марката Swatch, както и вграден NFC чип, скрит под циферблата. Подобно на предплатена банкова карта, часовникът Swatch Bellamy позволява на клиентите да плащат за предмети, използващи безконтактни POS терминали на търговците. Разплащания с часовника не изразходват абсолютно никаква батерия от самия часовник, което означава, че клиентите могат да очакват живот на батерията като при стандартните часовници Swatch.

Swatch Bellamy, в сътрудничество с Visa, е планиран да бъде пуснат в продажба първоначално в началото на 2016 г. за САЩ, Швейцария и Бразилия. Swatch Bellamy бе представен за първи път в Китай през октомври.

За Visa Eвропа
Visa Европа е компания за технологични разплащания, собственост и функционираща чрез своите банки-членове и други доставчици на услуги за разплащания от 38 държави.

Visa Европа е в сърцето на екосистемата от разплащания, като осигурява услугите и инфраструктурата, която позволява на милиони европейски потребители, предприятия и правителства да осъществяват електронни разплащания. Нейните банки членове са отговорни за издаването на карти, партньорствата с търговци и определянето на търговски и потребителски такси. Visa Европа е и компанията, която обработва най-много трансакции в Европа – повече от 18 млрд. трансакции на годишна база.

Към момента има над 500 милиона карти Visa в Европа, като 1 на всеки 6 евро, изхарчено на континента, е с карта Visa. Общият потребителски разход с карти Visa надхвърля 2 трлн. евро на годишна база, а средствата, похарчени в точката на продажба достигат 1,5 трлн. евро.

Visa Европа е независима компания, която притежава изключителен, неотменим и постоянен лиценз за Европа. Visa Европа работи в партньорство с Visa Inc., за да гарантират разплащания с карти Visa в повече от 200 държави и територии.
За повече информация: www.visaeurope.com и @VisaEuropeNews

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай