17:31 ч.

24.07.15

1 мин.

1675

0

0

Откриха фосил на четиринога змия

от Иван Иванов |

Откриха фосил на четиринога змия

Уникален фосил на четиринога змия са открили учени в Бразилия. Новината съобщава Франс прес, цитирайки сп. "Сайънс".
Смята се, че новооткритият вид е живял преди около 146-160 милиона години в ерата креда, последен етап на мезозойската ера. Той носи името Tetrapodophis amplectus.


Изследванията установяват многобройни физиологически прилики със сегашните змии. Най-съществената разлика между двата вида са четирите крака, с които праисторическото влечуго е разполагало. Те са били изплозвани не за придвижване, а за улавяне на плячка и при чифтосване.


Фосилът доказва, че предците на тези влечуги са със земен произход, а не с морски, каквато е една от другите хипотези. Това твърдение е подкрепено от липсата на дълга опашка при Tetrapodophis amplectus, каквато е характера за влечуги от морски произход като алигаторите.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент