Отговорът на загадката: Поли Генова

Отговорът на загадката: Поли Генова | StandartNews.com

Снимката на момиченцето с червени лачени обувки и микрофон в ръка, за която ви питахме в нашата загадка, е на чаровната Поли Генова. Един единствен от нашите читатели позна верния отговор на нашата стена и в социалната мрежа Фейсбук. Имаше и такива, които сметнаха, че фотоса е на Рут Колева и дори на Жени Живкова.

Поли Пламенова Генова е българска поп певица, родена на 10 февруари 1987 година в София. Музикалната ѝ кариера започва, когато е 4-годишна. През 1995 г. става първият член на току-що сформираната детска вокална група Бон-бон. Тогава започва и нейната професионална музикална кариера.

Четири пъти участва на българския финал за Евровизия, през 2005 и 2006 година с група „Мелъди", а впоследствие на 2009 и 2011 — самостоятелно. През 2011 г. нейната песен „На инат" печели правото да участва на Евровизия 2011 в Дюселдорф. Участва във втория полуфинал под номер 10 (между Кипър и Република Македония), но не успява да се класира за финала. Завършва на споделено 12-то място (заедно с представителките на Словакия TWiiNS) с общо 48 точки, като само шест точки я разделят от участие в големия финал. По-късно става ясно, че е завършила на 12-то място при журитата и на 14-то при гласуването на зрителите.

През 2015 година е водеща на 13-тото издание на конкурса за детска песен на Евровизия, проведено в зала "Арена Армеец" в София. 



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай