09:00 ч.

02.12.17

1 мин.

0

3

0

Кучетата са по-умни от котките

от редактор |

Кучетата са по-умни от котките

Американски учени разрешиха вечния спор между собствениците на котки и на кучета, като установиха, че невроните в мозъка на кучетата са много повече, предаде БТА.


Мозъкът на кучетата е с около 530 милиона пирамидални кортикални неврони, докато у котките те са наполовина - 250 милиона, установиха учените от университета Вандербилт в Нашвил.


Спрямо човешкия мозък, който е с 16 милиарда такива неврони, показателите на кучетата изглеждат посредствени.


По-големият брой неврони и произтичащата от това повишена мозъчна активност обаче дават възможност на кучетата да разбират собственика си и командите много по-добре, отколкото котките.


Учените са работили с една от най-умните и поддаващи се на дресировка породи кучета - голдън ритривър. Те установиха, че активността на мозъка им е много по-голяма, отколкото на хиените, лъвовете или кафявите мечки, макар и някои от тези животни той да е два пъти по-голям, отколкото на кучетата.


Причината за по-големия брой неврони в кучешкия мозък, според учените, е, че те са социални животни.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

123 · 11:10 · 18.04.2018
Хахаха, не е важно колко неврона имаш, а как ги използваш и дали ги използваш. Всеки човек може да има по 16 милиарда неврона, но хората са различно умни, без значение че имат еднакъв брой неврони.
Потребител · 15:35 · 05.12.2017
Като ги гледам как серат насекъде и то на центъра на тротоара,направо са по умни от котките!!!!Уличните са тъпи,а на домашните стопаните са им тъпи щото са изпоосрали всичко в София!!!
Потребител · 17:18 · 02.12.2017
кучeтата са по-умни от рeдакторитe
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент