13:30 ч.

24.02.18

2 мин.

0

3

0

Гигантският череп от остров Тумски, за който учените нямат обяснение

от редактор |

Гигантският череп от остров Тумски, за който учените нямат обяснение

През 1977 година полски археолози откриват огромен череп на остров Тумски. Още на място учените определят, че той е от Средновековието и е на жена. Черепът бил с необичайно големи размери - 28 см.


По нататъшните изследвания на находката разкриват, че тялото е било хвърлено в гроб, но без да е било извършено погребение и сякаш жената е била убита, а не е починала от естествена смърт. Учените определят, че жената е била около 20-годишна по време на смъртта си.


На острова, на който са открити останките, има още древна църква, дворец и средновековни укрепления.


Според изследователите островът е бил обитаван от хора още от късният период на каменната ера, но всички останки и руини все още крият много тайни.


За мястото се носят и много легенди. Една от тях разказва за древен цар, който умира заедно с рицарите си на дъното на езерото.


Учените са установили, че всички погребения на острова са извършвани по много странен начин, тъй като откритите човешки останки са погребани и обърнати с глави на запад. Всичко това може би се свързва с някакво проклятие, но все още много въпроси остават без отговор, за да може да се даде категорично обяснение на загадката.


Разбира се, в различни части на света са намирани находки на стари племена и култури, които загатват за далечното съществуване на хора от предишни цивилизации, чиито тела са били огромни. В някои от древните легенди тези гиганти са описвани като варвари и канибали. В други пък се твърди, че тези хора били много разумни и мъдреци.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:54 · 24.02.2018
КОЛКО МНОГО БЪЛГАРИ СА СЪС ТАКИВА ЧЕРЕПИ ИЗРОДИТЕ СА МНОГО
Потребител · 13:08 · 25.02.2018
@Потребител Къде видя това нещо?
Потребител · 03:45 · 27.02.2018
@Потребител В собсвения си череп.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент