Депардийо се молел по 5 пъти на ден

Депардийо се молел по 5 пъти на ден | StandartNews.com

Там френската звезда споделя откровения за живота си. Той припомня, че при пристигането си в Париж през 1965 г. е приел исляма. "В продължение на две години ходех в джамията. Молех се пет пъти дневно. Истинската опасност не е вярата, тя никога не е била вярата", подчертава актьорът. "Има, разбира се, френски идеали, разпространили се в целия свят. Но, ако ги погледнем отблизо, Свободата вече я няма. Взеха ни я. Хората са манипулирани, наблюдавани, знае се всичко за тях... Равенството винаги е било утопия. В братството все още вярвам малко - в дъното на душата си човекът е добър. Въпреки че заради политическия дух затъпява по малко с всеки изминал ден", пише Депардийо. И споделя, че когато го обземе скука, "пие много и яде много". "В това състояние нито наркотиците, нито алкохолът, нито храната са ми носели някога нещо добро. В крайна сметка трябва да си много тъп, за да останеш за постоянно в този провал. Или много нарцистичен. Животът наистина е другаде", уверява Жерар Депардийо.

Актьорът, който през 2013 г. стана руски гражданин, обяснява за пореден път за отношенията си с Владимир Путин. "Упрекват ме, че се срещам с Путин, но би ми се сторило много по-нездравословно да се срещам с фамилията Кенеди и обкръжението им. Путин е стар хулиган, чух го как говори на олигарсите, които се опитват да измъкнат всички пари на страната. Те се страхуват от него, а не обратното, както в много други страни. И когато говоря с хората там, виждам колко са му признателни, че се изправя пред другите страни с достойнство", пише в автобиографията си Депардийо.

Депардийо разкрива смисъла на понятието "невинен" - този, който стои встрани от политиката, а е свързан с космоса и необяснимото. Невинността стои в основата на руската душа, уверен е актьорът. Според него американците са тези, които "продължават да убиват и не смятат да се отказват от оръжието". "Само ако се докоснеш до руската душевност, можеш да разбереш защо Русия се нуждае от лидер като Путин", продължава проникновената изповед на Жерар.

На страниците на "Невинен" Депардийо отправя критика към френското правителство заради войната в Алжир, сравнявайки президента Рене Коти и премиера Ги Мол с Хитлер и Сталин. Освен това той изразява откровено презрение по отношение на интелектуалното движение на Просвещението, превъзнасящо разума и знанията. "Възможно е заради това, че ние наследихме културата на Просвещението, аз все по-малко да се чувствам французин. Текстовете от епохата на Просвещението са политически, военни текстове... И може би тази неизтощима жажда за знание е най-лошата от всички напасти", признава актьорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай