Чуваме чужди мисли с помощта на маска

Чуваме чужди мисли с помощта на маска | StandartNews.com

Компанията на Елон Мъск разработва технология за телепатия

Компанията Neuralink Corp, която принадлежи на предприемача и изобретател от САЩ Елон Мъск, ще разработва технология и устройства, позволяващи обменянето на идеи от разстояние. Това заяви сам собственикът на компанията в интервю, предаде РИА Новости.
Устройството ще представлява маска, която ще се слага върху главата на потребителя и съответно друг потребител с подобна маска ще може да чуе неговите мисли. По този начин е съвсем възможно в скоро време да се водят и цели разговори.
Първоначално обаче компанията ще разработи технологии, които ще помогнат на хората с увреждания на мозъка, както и страдащи от парализа или свързани с възрастта проблеми с паметта, като алцхаймер или склероза. Първото устройство трябва да се появи на пазара след четири години.
Според Мъск до 10 години технологията ще се ползва масово сред обикновените хора. Работата на инжинерите се забавя и заради необходимите одобрения от регулаторните органи, които ще проверяват дали устройството няма да навреди на потребителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай