Apple стартира нова услуга днес

Apple стартира нова услуга днес | StandartNews.com

Американската мултинационална корпорация Apple пуска на пазара новата услуга Аpple Music днес. Това е абонаментна музикална услуга, която дава достъп до милиони песни срещу такса от 10 долара на месец. Apple потвърди, че новата музикална услуга ще бъде пусната на пазара днес сутринта в САЩ, като част от обновяването на софтуера й iOS.

Това е основополагащо предложение, което е същото като това на Spotify и Google. Всички те предлагат една и съща музикална енциклопедия на една и съща цена, пише Wall Street Journal.

Аpple обаче може да разчита на своята сериозна и твърда база от потребители от целия свят, както и на пазарната си мощ, за да може да привлече милионите си клиенти, така че да се конкурира с най-големите компании на пазара. Компанията разчита и на 800 млн. акаунта в iTunes да се превърнат в потребители на новата услуга, пише investor.bg

Абонаментното обслужване е част от новите музикални предложения на Apple. Сред тях е 24-часова интернет радиостанция, наречена Beats 1, която включва добре познати радио диджеи и знаменитости. дно от другите предложения е наречено Connect. То има за цел да предостави на изпълнителите възможност да разпространяват част от музиката си безплатно, както е в SoundCloud.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай