Странностите на звездите

 Странностите на звездите | StandartNews.com

И звездите са хора, и те имат своите странни навици, и те са суеверни. Ето и някои от най-интересните истории.

Аксел Роуз не свири в градове с "М"

Легендарният фронтмен на американската рок групата Guns N' Roses - Аксел Роуз, по принцип не се съгласява да изнася концерти в градове, които започват с буквата "М". Разбира се, случвало се е групата да забива и в такива градове, но Аксел рядко се съгласявал. Той е на мнение, че тази буква е прокълната и носи само нещастие и злополуки. Говори се, че дори той като цяло не обича да посещава такива градове - за почивка или разглеждане на забележителности. За съжаление, сякаш вече теорията му се доказа - с ужасяващия терористичен атентат в Манчестър минути след края на концерта на Ариана Гранде на 22 май. 22 души загинаха, а ранените са 59.

Линдзи Лоън с огърлица против уроки

Чаровната американска актирса Линдзи Лоън, играла в някои от най-хитовите тийн филми като "Шантъв петък", "Гадни момичета", "Хърби: Зареден до дупка" и т.н. има свой талисман, с който не се разделя - специална огърлица, която й носи късмет. Огърлицата е против зли сили и уроки. Има слухове, че звездата вярва, че бижуто я закриля, защото то е дело на африкански шаман. Покрай снимките на филма "Просто късмет", в който Линдзи играе главната роля, много журналисти я питат дали има някой предмет, който й носи късмет. Тогава тя отговаря, че има късметлийска гривна, но "най-големият късмет" в живота й е сестра й.

13 носи късмет на Тейлър Суифт

Любимката на тийнейджърите - американската певица Тейлър Суифт, пък е развила мания по числото 13. Самата тя е споделяла, че много пъти преди да излезе на сцена, е пишела на китката си числото 13 за късмет. Има причина обаче тя да вярва в магията на това число. Първо - родена е на тази дата - 13 декември. Освен това, когато навършила 13 години, рожденият й ден (13 декември) се паднал с петък. "Станах на 13 г. на петък, 13-и", споделила певицата пред MTV. Казва още, че винаги когато е печелила някаква награда, е седяла на място номер 13 или на ред номер 13 в залите.

Крис Мартин мие зъби преди всеки концерт

Талантливият вокалист на британската група Coldplay Крис Мартин не може да излезе на сцена и да пее, без да си измие зъбите непосредствено преди това. Той държал много на това и всички приемали насериозно неговото суеверие или просто мания. Всички от екипа и бандата дори винаги носят със себе си нова четка и паста за зъби, защото се опасяват, че Крис може да изпадне в паника, ако загуби или забрави някъде своите собствени. "Трябва да измия зъбите си точно преди концерт. Иначе не се чувствам достатъчно умен", казвал е фронтменът на Coldplay.

Мик Джагър - черна котка за футболистите

Рок динозавърът няма специален талисман, който да му носи късмет, нито е силно суеверен. Но се оказва, че самият той носи лош късмет на любимите си футболни отбори. Това нещо за първи път са забелязали бразилските футболни запалянковци. Дори вече е станало традиция, когато се провежда световно първенство по футбол, бразилците да следят внимателно кои отбори подкрепя звездата от Rolling Stones. Често казват, че рокерът е като "черна котка" за футболните тимове. През 2014 г. той е прогнозирал победа на Италия над Уругвай в мач от световното, италианците обаче падат с 0:1 и дори отпадат от Мондиал 2014. Преди това, на същото световно, Мик Джагър е отправял призиви в социалната мрежа Туитър към сънародниците си да подкрепят националния отбор на Англия срещу Уругвай. Англичаните обаче също падат от уругвайците. Той предричал и много победи за Португалия, които също не станаха факт.

Бекъм страда от ОКР

Един от идолите на феновете на "Манчестър Юнайтед" - Дейвид Бекъм, страда от обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР). По тази причина, той има няколко странни изисквания. Например, заради това болестно състояние, в хладилника му винаги трябва да има четен брой бутилки. По принцип държи всичко да е четно - ако говорим за екипировката му преди мач – четен брой резервни гети, кремове и други принадлежности. Сам признава, че когато е в хотел, обича да размества нещата, както той намери за добре, да подрежда в хотелските стаи. Трябва всички неща или да са подредени в права линия, или да са по двойки, споделял е той. Освен това е обсебен от татуировките, защото, както сам казва, "се наслаждава" на болката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай