10 велики личности, останали девствени до края на живота си

10 велики личности, останали девствени до края на живота си | StandartNews.com

Като се замисли човек, не си представя да завърши живота си без сексуален допир. Все пак нагонът към другия пол е заложен в човека и е част от развитието му. Природата на човека е такава. Но има хора, които са решили, че девствеността е нещо нормално, а и не смятат да променят това. Друг е въпросът, че известността предполага към много секс. И все пак историята показва, че някои знаменити и преуспели хора са си отишли от този свят без никога да се порадват на плътските удоволствия.

Ето десет примера за това.

Анди Уорхол

Малко се знае за сексуалността и личния живот като цяло на американския художник Анди Уорхол. В интервюта смело е разгласявал хомосексуалността си, но не се е срамувал и от факта, че е девствен.

Никола Тесла

Твърди се, че един от най-великите изобретатели на всички времена е починал девствен. Явно постиженията му в областта на електричеството не са оставяли време за други занимания.

Луис Карол

Авторът на "Алиса в страната на чудесата" си е падал малко странен. Съществуват слухове, че е имал афинитет към много млади момичета. Документирано е, че хобито му е било да прави снимки на разголени деца. Може би е за добро, че си е останал девствен.

Жана д'Арк

Известната с прозвището "Орлеанската дева" Жана д'Арк остава девствена до края на живота си заради религиозните си убеждения.

Джон Едгар Хувър

Според много основателят и първи директор на ФБР Дж. Едгар Хувър си е отишъл от света девствен. Циркулирали са и упорити слухове, че е хомосексуалист.

Майка Тереза

Може и да я наричат "майка", но всъщност едва ли някой ще се изненада, че една толкова отдадена на религията монахиня е останала девствена.

Исак Нютон

Сър Исак Нютон е бил силно заинтригуван от принципите на движение и гравитацията, но в същото време изобщо не се е вълнувал от секса.

Кралица Елизабет I

Смята се, че кралица Елизабет I остава девствена. Твърдението е подкрепено и от факта, че тя отказва до едно предложенията за женитба, които получава през живота си.

Дом Периньон

Известното шампанско, което е толкова скъпо, че обикновено се купува, само ако смяташ да предлагаш брак в близките минути, е изобретено от бенедиктински монах, който е останал девствен цял живот.

Имануел Кант

Философията на Кант поставя общото благо на обществото преди удовлетворяването на желанията на личността. И самият той е прекарал живота си според този принцип, като никога не е имал никакви романтични или сексуални връзки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай