Златни джаджи

Златни джаджи | StandartNews.com

Страстта към шика и блясъка често придобива доста необичайни форми. Богаташите се мислят за цар Мидас, превръщайки в злато всичко, до което се докоснат. Така се появяват златни смартфони, златни фотоапарати и златни автомобили.

Lux Nikon DF

Компания Brikk пусна на пазара фотоапарат за хора, които окончателно са решили за себе си въпроса за избор между техника на Nikon и Canon. И за да подкрепят това свое решение, те са готови да платят 30 000 долара за камерата Nikon DF. Разбира се, това не е обикновен сериен модел. Специалистите от Brikk са покрили фотоапарата и обектива му Nikkor 14-24 F/2,8 със слой злато от висока проба. По този начин една обикновена фототехника е превърната в луксозен аксесоар.

Samsung Galaxy S4

Дълго време най-желаните в милиардерските среди мобилни телефони бяха моделите на компания Vertu. Сега обаче те малко позагубиха славата си, като започнаха да губят по отношение на технологиите от Apple и Samsung. Богаташите разбраха, че вместо оскъдните във функционален план смартфони Vertu може да ползват серийни модели, превърнати от специалистите в бижутерийни украшения и произведения на изкуството. За пример може да бъде даден смартфонът Samsung Galaxy S4, който компания GoldGenie покри със златен слой и започна да продава за 2600 долара.

Gold Layla Headphones

Казват, че мълчанието е злато. Може би това касае и дамските слушалки Gold Layla Headphones, които карат жените и момичетата да слушат любимите си песни и да помълчат за известно време. Създателите на Gold Layla Headphones твърдят, че това устройство открива нова страница в разбирането на хората какво е бижутерийно украшение. Сега такова може да стане и слушалка, в която са съчетани кожа и тънък слой от чисто злато. Освен това цената им е доста умерена - едва 200 долара.

Royal Wii

В края на първото десетилетие на новия век Nintendo Wii бе една от най-популярните в света игрови конзоли. Благодарение и на необикновената си и шумна рекламна кампания, която бе проведена за популяризирането й. Стигна се дори дотам, че специален вариант на конзолата бе произведен за британското кралско семейство. Royal Wii бе покрита със слой от истинско злато от най-висока проба.

Golden Gatti

Автомобилът Bugatti Veyron и така си е достатъчно престижен и скъп. Далеч не всеки богаташ може да си позволи подобно средство за придвижване. Прочутият американски рапър Flo-Rida обаче реши да направи колата още по-скъпа. Той поръча на тунинг компанията Metro Wrapz да превърне обикновения му Bugatti Veyron в златен. Майсторите покриха цялата каросерия на автомобила със слой от скъпоценния метал. Тунингованата кола получи оригиналното име Golden Gatti. 24-инчовите лети джанти на автомобила пък бяха покрити с 24-каратово злато.

iPhone 5s

Британската компания Goldstrike не за първи път се заема с превръщането на обикновени мобилни телефони в златни украшения. Нито един популярен модел не убегна от вниманието на фирмата. Ако едно устройство има много фенове, сред тях може би ще се намерят такива, които биха искали да видят любимия си смартфон като украшение. Като най-нагледен пример на работата на Goldstrike може да послужи iPhone 5s, покрит с 24-каратово злато и 3000 малки брилянта. Цената на този вариант не е чак толкова висока - 4495 британски паунда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай