12:30 ч.

09.11.17

1 мин.

0

3

0

"Железният човек" с реактивен костюм влезе в "Гинес" (ВИДЕО)

от редактор |

"Железният човек" с реактивен костюм влезе в "Гинес" (ВИДЕО)

Британският изобретател Ричард Браунинг влезе в книгата с рекордите на Гинес за най-висока скорост, достигната с реактивен летателен костюм. Той разви скорост от над 51 км/ч, или 32,02 мили в час, прелитайки над езеро в Англия. Демонстрацията беше по повод Деня на световните рекорди на "Гинес".


38-годишният Браунинг представи своята реактивна раница през пролетта, когато беше наречен "Железният човек" като героя от популярните комикси. Костюмът изстрелва носителя си вертикално нагоре и се управлява чрез движения на ръцете. В шлема има вграден екран, на който се следи потреблението на гориво. Изобретението струва 40 000 британски лири. В следващите версии се очаква да се добавят криле.


Изобретателят е офицер от резерва на Кралските военноморски сили и винаги се е вълнувал от възможностите на човека да лети. 


Той заяви надеждата си скоро отново да подобри рекорда си, както и изобретението му да бъде пуснато в масова употреба.


Вижте полета на Браунинг във видеото:Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 20:09 · 14.12.2017
Емигрантите ще бъдат първи които ще се възползват от този летателен апарат. така по въздушен път ще преминават междудържавните граници.
Потребител · 20:07 · 14.12.2017
този момък наистина е много смел. тези пламъци дето излизат от фуниите може да му опърлят задника!
Потребител · 18:08 · 09.11.2017
Безсмислено. Няма бъдеще. Освен ако не си окачи два тона гориво на кратуната
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент